Kot vsi že vemo, BMW pripravlja novo generacijo serije 5 s kodnim imenom G30. Na spletu so se pojavljale fotografije zakamufliranih prototipov in različnih računalniških upodobitev, zato že nekaj vemo o končnem izgledu. Zaenkrat Gran Turismo, ki je sicer znan kot grdi raček, še ni bil opažen med testiranjem.  Po poročanju Auto Motor und Sport je bila […]

Kot vsi že vemo, BMW pripravlja novo generacijo serije 5 s kodnim imenom G30. Na spletu so se pojavljale fotografije zakamufliranih prototipov in različnih računalniških upodobitev, zato že nekaj vemo o končnem izgledu. Zaenkrat Gran Turismo, ki je sicer znan kot grdi raček, še ni bil opažen med testiranjem.  Po poročanju Auto Motor und Sport je bila prodaja modela nad pričakovanji, zato so se odločili nadaljevati s proizvodnjo in serijo 5 GT sedaj lahko pričakujemo tudi po prihodu nove generacije.

serija-5-gran-turismo

GT bo osnovan na isti arhitekturi kot limuzina, uporabljal pa bo prenovljeno oblikovanje in tehnične izboljšave, slednje pa bodo vpeljane tudi v bodočo Touring različico. Največja pomankljivost GT-ja bo tako razrešena: pravi recept za uspeh bo zmanjšanje teže za približno dvesto kilogramov, posledično znatno nižja poraba goriva z izboljšana vozna dinamika.

serija-5-gran-turismo-2

Za ohranitev vrste se imamo zahvaliti predvsem Kitajski; tam je za grdega račka povpraševanje namreč daleč največje. Po navedbah IHS analistke, Stephanie Brinley je bil GT v letu 2013 prodan v 21,089 enotah, kar 42 odstotni delež pa je predstavljal kitajski trg. Kitajci naj bi bili nad modelom navdušeni predvsem zaradi povečanega prostora za potnike na zadnji klopi.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code