Glede prihajajoče serije 2 Gran Coupe so govorice deljene; nekateri trdijo, da bo pogon ostal tradicionalno zadaj, spet drugi, da bo osnovan na novi limuzinski seriji 1.

Kot verjetno že veste, je nova limuzinska serija 1 gnana na sprednji kolesi, na voljo pa je zaenkrat le za kitajski trg. Družini serije 1 in 2 bosta sedaj združili moči in ustvarili novo čudo lepote. Med slednje vsekakor spada serija 2 Gran Coupe, štirivratni kupe in neposredni tekmec Mercedesu CLA ali limuzinskemu Audiju A3, ki naj bi v salone zapeljal do leta 2019. Še vedno pa se pri vseh informacijah ne ve točno na kakšni platformi bo novi 2 GC osnovan.

Nekatere govorice zatrjujejo, da bo uporabljal zadnji pogon skupaj s primerno platformo, spet drugi pravijo, da bo 2 GC sedel na osnovo, ki jo uporablja limuzinska serija 1, torej na platformo s sprednjim pogonom.

bmw-serije-2-gran-coupe

Lastnik BMWja 228i je bil izbran za vpogled prototipa štirivratne serije 2 Gran Coupe. Telefoni so bili seveda prepovedani. Povedal je, da bo serija 2 GC daljša in bo imela dodaten par vrat, kjer so sprednja in zadnja vrata prejela povsem nov dizajn. Zadek je deležen nekaterih vizualnih sprememb, ki so vzete iz nove serije 7, mesto za registrsko tablico pa naj bi se iz prtljažnih vrat prestavilo na zadnji odbijač, kar naj bi dalo avtomobilu lepši izgled. Zadnje luči se razprostirajo skoraj čez celotno širino avtomobila in vodijo do logotipa na sredini zadka. Izpušni cevi sta dve in vsaka prihaja na plano na svoji strani, ena na levi, druga na desni. Zunanji izgled je srečnež, ki je serijo 2 GC že videl zelo pohvalil.

Tudi notranjost je po njegovih besedah prejela povsem nov izgled. Analogno nštrumentalno ploščo je sedaj zamenjal LCD zaslon, ki je združen z iDrive sistemom na sredini armaturne plošče in se tako zaslon neprekinjeno nadaljuje od voznika do centralnega zaslona. Gumb za zagon motorja je bil prestavljen na mesto poleg ročice menjalnika, tam pa se nahaja tudi elektronska ročna zavora. Ročica menjalnika je postala manjša in nižja, kar daje osrednjemu kontrolnemu predelu bolj eleganten videz. Novost sta še vzvratno ogledalo brez plastičnega roba in večja sončna streha, ki se odpre vse do zadnjih sedežev.

bmw-2-gran-coupe (7)

Slaba novica pri vsem skupaj je le sprednji pogon, ki naj bi bil prisoten v novi seriji 2 Gran Coupe.

Če so torej govorice resnične je za vse ljubitelje kupejevske serije 2 napočil žalosten dan, saj bo 2 Gran Coupe izgubila odlično vodljiv in dinamičen zadnji pogon. Do zadnjega lahko le čakamo in upamo na najboljše.

Po besedah srečneža bo 2 Gran Coupe sicer precej spremenjena, računalniške upodobitve pa so zelo raznolike.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code