Hot Rod avtomobili so značilna vozila severno-ameriške zapuščine. Med projekti se je znašel tudi takšen, ki ni klasično ameriški. V njem namreč bije nemško srce.

Mike Burroughs je človek, ki je ustvaril to zanimivo kombinacijo, pri kateri se je namesto živih barv in ognjenega izpuha odločil za rjo in rustikalnost začetkov “hot-rodding” kulture.

Karoserija, ki jo je Mike uporabil prihaja iz daljnih časov: leta 1928, ko se je po ameriških cestah vozil povsem nov Ford Model A. V svojem času je bil drugi najbolje prodajan model, takoj za modelom T. Njegovo “lupino” je Mike kupil na Cragslistu za 2,200 $, prav tako pa je avtomobil začuda vseboval še originalni 3,3-litrski štirivalnik s tristopenjskim ročnim menjalnikom. Seveda za sedanje čase takšen motor ne pride v poštev, zato je Burroughs štirivalnik zamenjal za BMW M60 enoto iz BMW serije 7 iz leta 1995. 4,0-litrski V8 lahko proizvede okoli 300 konjskih moči in nekaj čez 400 Nm navora, kar pa je več kot dovolj za 680-kilogramski avtomobil.

Nenavadna izbira BMW motorja v Hot Rodu ne zamaje Burroughsa in njegove vizije. “Obstajata dva ducata razlogov, zakaj se bodo ljudje posmehovali moji izbiri motorja … Ne morem pomagati, da se jim ne bi nasmehnil, saj sem združil dve stvari, ki jih obožujem in sta me je resnično navdihnili -in to skupaj v mojem prvem takšnem projektu.” Hot Rod pa sedaj pohaja tudi po evropskih cestah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code