Google Glass je že ob svojem prihodu na trg dobil kar nekaj slabih mnenj, uporabniki so poročali o negativnih izkušnjah, imenovan je bil celo za "Segway" tega desetletja.

Očitno pa BMW meni, da čarobna očala v sebi skrivajo še nekaj uporabnosti. Kako bi povezali Googlova očala in BMW vozila? Inovativna zamislica, ki morda lahko postane del vsakdanjika inženirjev pri razvoju predprodukcijskih BMW modelov.

Predprodukcijska vozila so pomemben del izdelave modernih avtomobilov. Slednji življenje pričnejo kot vizualno zelo atraktivni koncepti, nato postanejo funkcionalni koncepti, pred katerimi je še zmeraj precej velika ovira do končnega izdelka masovno proizvedene različice. Tukaj na vrsto pridejo predprodukcijska vozila. In ravno v tej fazi se odkriva večino napak, odkrivanje pa zahteva veliko komunikacije med tistimi, ki testirajo vozila in inženirji oblikovanja.

BMW-Lunettes-intelligente-4.0-1

Seveda informiranje v preteklih letih ni bilo izraženo drugače, kot s pisanjem na papir ali tablični računalnik, kar je bilo precej zamudno.  Prihod inteligentnih očal pa enostavno in učinkovito olajša delo in poveča kvaliteto prenešenih informacij poročevalcev in testnih voznikov. Zaslon je dodan na optično glavo, kamera pa ima tri nastavitve: Foto, Video in Background Video. Zadnja možnost je avtomatski sistem, ki posname video vsake 2 minute in se nato presname. Če uporabnik želi ohraniti posnetek, ga le prenese na server BMW Group obrata s pritiskom na en gumb. Enostavno kajne?

BMW-Lunettes-intelligente-4.0-5

“Narejenih je približno 10 do 25 testov, ki pa se nahajajo v različnih terminalih. Z uporabo Google Glass ekipa inženirjev lahko ostane le pri vozilu in gleda testne načrte na vgrajenem zaslonu naprave, obe roki pa sta prosti za delo in testiranje kadarkoli bi bilo to potrebno”, pravi koordinator projekta, Dr. Jörg Schulte.

Pri BMW upajo, da bodo z uporabo Googlovih očal zaposleni imeli boljšo komunikacijo, predvsem v obliki posnetkov. Ideja je ustvarjena v sklopu BMW 4.0 kampanije, ki vpeljuje novo tehnologijo v proizvodnjo in načrtovanje. Sistem je zelo obetaven in Nemško podjetje sedaj planira omogočanje uporabe tudi ekipi na obratu končne proizvodnje vozil.

BMW-Lunettes-intelligente-4.0-11

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code