Pri BMW Severna Amerika so vpoklicali...

BMW i3 vozila, proizvedena 31. marca 2014 in 2014 MINI Cooper Hardtop vozila proizvedena od 2. februarja do 30. maja 2014. Omenjena vozila so bila lahko izdelana z zračno blazino, ki ni bila pravilno sestavljena. To lahko povzroči, da se zračna blazina v primeru nesreče nepravilno aktivira, nepravilna namestitev pa v primeru nesreče lahko poveča tveganje poškodb potnikov in voznika.

To niso prve težave za BMW i3, prve težave so se pojavile že prvi mesec po začetku prodaje, več si lahko preberete TUKAJ. To pa ni bila edina nevšečnost, s katero so se lastniki električnih bavarcev srečali. Čez nekaj tednov so se pojavile nove napake v obliki opozoril, da je nekaj narobe s pogonskim sklopom vozila, več si lahko preberete TUKAJ.

BMWi3-MINI

BMW bo obvestil lastnike, na uradnih servisih pa bodo nadomestili sprednjo zračno blazino na sovoznikovi strani brezplačno. Odpoklic naj bi se že pričel s septembrom 2014.

BMWBLOG Slovenija je 3.9.2014 poslal vprašanje tudi na BMW Slovenija, vendar odgovora še nismo prejeli.

V zadnjem času se je pojavljalo kar nekaj napak in vpoklicov vozil, morda BMW prikazuje napačno sliko uspeha in dobička, če se kakovost vozil slabša. Morda so samo bolj zaostreni pogoji in je posledično tudi več vpoklicov, kot pri ostalih znamkah. Mnenje pa prepuščamo vam.


 DOPOLNITEV 8.9.2014:

Danes smo tudi prejeli uradni odgovor iz BMW Group Slovenija. Sporočili so nam, da omenjeni vpoklic velja tudi za evropski trg. Na globalni ravni je vpoklicanih 600 vozil MINI, za vozila i3 pa nismo prejeli podatkov. Iz naših virov pa smo izvedeli, da je bilo v temu trenutku vpoklicanih 27 vozil BMW i3 na ameriškem trgu.  Slovenski kupci tega vpoklica ne bodo občutili, saj tako MINI kot i3 še niso bili prodani pri nas.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code