Le upamo lahko, da bo serijski BMW X2 izgledal tako ali zelo podobno kot privlačni koncept. Kar se tiče križancev je BMW z X2 eden lepših avtomobilov. Za vas imamo nove fotografije!

Sprva je bil BMW X2 mišljen za produkcijsko linijo že v letu 2014, vendar je bil po spremembi šele na letošnjem avtosalonu v Parizu predstavljen koncept vozila. Vse oči so bile uprte vanj, BMW pa je s tem dosegel želeno. Z njim želijo Bavarci neposredno konkurirati Mercedes-Benzu GLA, saj oba ponujata cestno različico vozila z le rahlo dvignjenim podvozjem in posledično možnostjo izvencestnega raziskovanja.

Konceptni X2 je veliko bolj prepričljiv in “nabildan” kot Mercedes. Ima bolj izrazite in izbočene linije, večja platišča ter zaščito pred trdimi predmeti ob potepanju po terenu. Zadek je zelo impozanten in izstopajoč z izrazitimi izpušnimi zaključki vgrajenimi v odbijač, še bolj impozanten ter izstopajoč pa je sprednji odbijač s celotno sprednjo masko, ki prej spominja na kakšen športen avtomobil z velikimi zračnimi režami.

bmw-x2-concept (2)

Seveda bo BMW X2 namenjen le blažjemu izvencestnemu terenu, saj kot križanec ni namenjen pravim off-road dogodivščinam. Kot so na sprednji maski na glavo obrnjene ledvičke pa želi BMW s svojim X2 tudi konkurenco obrniti na glavo. Če se bodo držali oblikovanja, ki so ga uporabili na konceptnem avtomobilu, jim bo to zagotovo uspelo.

Glavna naloga Bavarcev je torej, da ljubiteljem in strankam ponudijo takšen avtomobil tudi v serijski izvedenki, saj tako ne bodo potrebovali iskati in posegati po vozilih konkurentov, saj bo X2 prava izbira za njihov življenjski stil. Adrian van Hooydonk, vodja oblikovanja je dejal: “BMW Concept X2 je vozilo za aktivne ljudi, ki iščejo kombinacijo med užitkom in praktičnostjo.” In X2 izgleda resnično popolna kombinacija.

Upamo in sprašujemo se le, če bo tudi BMW M divizija v svoje roke vzela malega križanca, saj bo BMW potreboval konkurenta za Mercedes-AMG GLA. Praktično, športno in zelo hitro je kombinacija, ki se ji ne bo dalo upreti.

BMW, tvoja poteza!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code