BMW M GmbH je lansiral novo izvedbo BMW X6 M v omejeni seriji 100 vozil. Ekskluzivni BMW X6 M Design Edition se ponaša s športnimi  in vizualno atraktivnimi elementi za zunanjost in notranjost.

Izboljšana notranjost BMW X6 M Design Edition je na voljo z ekskluzivnim Merino usnjem in dvobarvno armaturno ploščo v kombinaciji črno-rdeče »Mugello Red« z »Mugello Red« z rdečimi kontrastnimi šivi. Še en zapeljiv dodatek, vgrajen v BMW X6 M Design Edition so BMW Individual notranje obloge v »Piano Black« črni barvi z oznako posebne edicije. Na zunaj se BMW X6 M Design Edition od ostalih ločuje s svojimi 21 palčnimi M Performance aluminijastimi litimi platišči z dvojnimi kraki in karbonskimi dodatki. Na voljo so tri barve zunanjosti:  bela »Alpine White«, črna »Sapphire Black in metalno rdeča »Melbourne Red metallic«.

BMW X6 M Design Edition je ekskluzivna in zelo omejena serija vozil, saj bo proizvedenih zgolj 100 vozil.

BMW X6 M Design Edition – nadgradnje za zunanjost in notranjost

Vse od lansiranja v letu 2008, prvi Sports Activity Coupe (SAC) združuje vsestranskost BMW X modelov z elegantnimi športnimi linijami kupejevskega vozila. BMW X6 M Design Edition še poudarja že tako izreden status visoko zmogljivega BMW X6 M. S svojimi skrbno izbranimi stilskimi poudarki BMW X6 M Design Edition zaostri profil BMW X6 M. Vsi BMW X6 M Design Edition so opremljeni z 21 palčnih M Performance lahkimi aluminijastimi platišči z dvojnimi kraki. Sprednji del vozila je definiran s črnimi BMW rešetkami v obliki ledvičk in črnimi pokrovi zunanjih ogledal. Proces podrobnega aerodinamičnega uglaševanja je poudarjen s sprednjim karbonskim M Performance usmerjevalnikom zraka, zadnjim M performance usmerjevalnikom zraka ter prav tako črnim zadnjim difuzorjem. Za tiste, ki bi si morda želeli še bolj moto-šport inspiracije lahko izbirajo med dodatnimi M Performance nalepkami s črtami v BMW M barvah.

Merino usnje in kontrastno šivanje v »Mugello Red« rdeči barvi.

Elegantna, vendar športna tematika, se nadaljuje v notranjosti, kjer je v središču armaturna plošča v Merino usnju z rdečim kontrastnim šivom. Rdeč usnjen kontrast se nadaljuje tudi na sedežih. BMW Individual notranje obloge v Piano Black črni barvi vključujejo posebne oznake s serijskimi številkami vozil posebne edicije BMW X6 M Design Edition, ki se začnejo z »1/100«.

Skupaj z že izpostavljenimi lastnostmi je BMW M GmbH sestavil paleto izbranih dodatkov, ukrojenih posebej za X6 M Design Edition, ki bodo kot paket na voljo v omejenem času. Dodatki vključujejo ogrevane prednje sedeže, ledveno oporo, paket za shranjevanje, prikazovalnik na vetrobranskem steklu (Head up Display«), dodatni M prikazovalnik, in »HiFi Professional« ali »BMW Individual High-End« avdio sistem.

Kot že v standardni izvedbi BMW X6 M, je tudi tu vgrajen 4.395 kubični BMW M TwinPower Turbo osem-valjni bencinski agregat, ki razvije 408 kW (555 KM) moči in najvišji navor 680 Nm in vnaša v BMW X6 M Design Edition prepričljive zmogljivosti. 6-stopenjski M Sport avtomatski menjalnik se ponaša z izredno kratkimi časi prestavljanja. Skoraj neprekinjen val moči omogoča nepremagljivo vlečno moč in vznemirljive pospeške. Voznik lahko prevzame kontrolo nad prestavljanjem kadarkoli s premikom prestavne ročice ali uporabo M volanskih prestavnih lopatic. Vse to vozniku pomaga doseči še bolj dinamično in/ali še bolj učinkovito vožnjo.

Moč motorja se na kolesa prenaša z že preizkušenim xDrive štirikolesnim pogonom, čigar posebna M specifikacija dvigne dinamične zmožnosti vozila še za eno stopnjo. Dodatno lahko voznik s pritiskom na gumb izbira med dvema nastavitvama programoma za BMW X6 M 10 milimetrov nižje adaptivno vzmetenje. Električno podprto (občutljivo na hitrost) variabilno krmiljenje je bilo za BMW X6 M posebej prilagojeno. Visoko zmogljive zavore predstavljajo štiri-batni čeljusti in 395 milimetrska zavorna koluta spredaj in 385 milimetrska zavorna koluta zadaj z eno-batnima čeljustma. BMW X6 M je torej opremljen ne samo za vožnjo pri visokih hitrostih, ampak tudi za vlečno zmogljivost do treh ton.

BMW X6 M prepleta številne M specifične tehnologije šasij do optimalnega učinka, kar zagotavlja neprekosljivo dinamičnost, maksimalni nadzor in neverjetno udobje. Brezhibna distribucija neizmerne moči nadzira sistem »BMW xDrive« in sistem »Dynamic Performance Control« – oba sistema prilagojena za M specifikacijo. Inteligentni štirikolesni pogon BMW xDrive v osnovi za več zabave pošilja več moči na zadnjo os, to omogoča izjemno športno vožnjo kar lahko prinese kontrolirano drsenje v ovinkih. Sistem »Dynamic Performance Control« pomaga pri krmiljenju vozila in omogoča še bolj agilno vožnjo v ovinkih. Posebno nastavljena sistema »Electronic Damper Control« (EDC) in »Adaprive Drive« (sistem za zmanjšanje nagibanja karoserije) omogočata močno zaviranje in pospeševanje praktično brez nagibanja karoserije, združeno s smerno stabilnostjo in natančnostjo krmiljenja brez primere. Dinamični odzivi, varnostne karakteristike in udobje BMW X6 M se lahko nastavljajo individualno z EDC gumbi na prestavni ročici.

Samo 100 enot BMW X6 M Design Edition bo zapeljalo s tekočega traku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code