BMW X7 počasi prihaja na avtomobilski trg. Umeščen bo nad model X6 kar pomeni večje in še bolj prestižno vozilo. Govori se, da se bo postavil celo ob bok prestižnemu bratu, Rolls-Royce Cullinan.

Bi lahko prihajajoči X7 izgledal tako kot na zgornji fotografiji? Napetost narašča in BMW X7 postaja vedno bolj pričakovan model. Vemo že, da bo kodno ime tega modela G07, videli pa smo ga tudi že na fotografijah iz testiranj na mrzlem severu.

Kar se tiče oblikovanja se prikazani X7 zgleduje po novih modelih BMW X. Uporablja nov dizajn sprednjih luči, ki se povezujejo z ledvičkami na začetku vozila. Ledvičke pri X7 naj bi bile v primerjavi s trenutnimi modeli X nekoliko večje. S tem bo BMW zagotovil optimalen dotok zraka in posledično zadostno hlajenje za motor.

Spy-Photo

V mnogih točkah bo BMW X7 podoben prestižnemu Rolls Royce Cullinan. Med drugim bosta uporabljala enako, novo platformo znamke. Oba bosta sedela na platformi CLAR, ki je bila že uporabljena pri novi seriji 7. Modularna platforma CLAR se bo prej ali slej pojavila pri vseh modelih z zadnjim pogonom – vsi modeli od serije 3 naprej.

BMW X7 bo seveda prenašal moč na vsa štiri kolesa preko štirikolesnega pogona xDrive. Na voljo bodo 6- in 8-valjni motorji vključno s hibridno različico, ki se bo zgledovala po modelu X5 40e. V samem vrhu ponudbe bo seveda na voljo tudi 6,6-litrski V12 iz BMW M760Li. Na športno različico M bo potrebno še nekoliko počakati, povsem pa je nikakor ne smemo izključiti.

BMW-X7-Spy (14)

X7 bo nudil tri sedežne vrste, kar bo zadoščalo za sedem potnikov, kar pomeni, da bo šlo za SUV velikih dimenzij. Neposredno se bo ob bok postavil Mercedes-Benzu GLS.

Novi BMW X7 bo proizveden v tovarni Spartanburg v ZDA, kjer nastajajo tudi vsi ostali BMW X modeli. Prihajajoči BMW X7 bo najverjetneje predstavljen  konec leta 2017 ali začetek leta 2018.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code