V preteklosti smo že imeli možnost videti, kako izgleda nov BMW Z4, skoraj pripravljen na proizvodnjo. A tesno za petami mu je tudi Toyota s svojo Supro. Ali si bosta dve vzporedno razviti vozili delili enako "vozniško osebnost"?

No, nič kaj pretresljiv odgovor je “ne”; vsaj tako trdi direktor BMW Group Avstralija, gospod Merch Werner.

Pet let nazaj sta BMW in Toyota naznanili sodelovanje z namenom, da ustvarita in razvijeta skupno platformo za športne avtomobile, kar je na koncu prineslo naslednjo generacijo Z4 ter Supre. Zakaj združitev? Splošno gledano se svetovni trg, namenjen športnim, še zlasti cestnim avtomobilom, zmanjšuje. Ta dogovor obema proizvajalcema omogoča, da prihranita več kot milijardo dolarjev v povezanih stroških. Prav tako ima ta platforma možnost, da se prilagodi znamkinim voznim lastnosti. Po besedah Wernerja bo Z4 še vedno “popoln vozni stroj”. Kako pa je z novo Supro? Peljala oz. razvila se bo tako, kot si bo to želela Toyota, vendar vsekakor ne bo bavarski klon, tudi po slogu ne.

Toyotin FT-1 koncept je zaenkrat najboljši predogled, poleg spy fotografij, kako naj bi nova Supra pravzaprav sploh izgledala. Če ga primerjamo s konceptnim Z4, imata nekaj vzporednic. Werner je še dodatno poudaril, da novi vozili ne bosta imeli tako podobnega sloga v smislu oblikovanja ter ravnanja, kot sta ga imela predhodnika Toyota 86 ter Subaru BRZ. “Kot se tudi pričakuje, bo novi Z4 absolutno unikaten BMW produkt,” je še zaključil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code