Na svetovnem spletu se je pojavila upodobitev, ki naj bi nakazovala prihodnje oblikovanje naslednje generacije serije 1. Ne zgleda slabo, sploh ne!

Zaenkrat veliko informacij o naslednji generaciji serije 1 še ni, pa vendar je nekaj dejstev že popolnoma jasnih. Gradnja in dizajn prihodnje generacije bo postal še bolj premium in tako večji približek ostalim modelom znamke. Avtomobil bo postal tudi nekoliko večji in prostornejši kot ga poznamo trenutno.

2018-BMW-1-Series-hatchback-rendering (1)

Auto Motor und Sport si je tako zamislil svojo upodobitev, ki prikazuje nov oblikovalski jezik in zelo privlačne ostrejše linije. Pravzaprav so upodobitev naredili na osnovi prenovljene trenutne serije 1 in limuzinske serije 1, ki je zaenkrat na voljo le za kitajski trg in je bila predstavljena pred mesecem dni. Proporci so bolj agresivni in dajejo mali kombilimuzini športen izgled, opazno pa so se povečale tudi mere vozila.

Nova serija 1 bo seveda grajena na UKL platformi, ki jo uporablja znamka MINI, pri BMWju pa tudi serija 2 Active Tourer in Gran Tourer in s seboj prinese tudi pogon na sprednji kolesni par. Zaradi uporabe UKL platforme bo tudi kodno poimenovanje še vedno uporabljalo oznako Fxx, natančneje za ta primer F40. Nova zasnova pomeni tudi novo razporeditev teže, ki bo sedaj v razmerju 59:41, kar bo poskrbelo za drugačno vozno dinamiko in izkušnjo, ki ne bo nujno slabša, bo pa glede na pogon na sprednji kolesi vsekakor nekoliko drugačna kot do slej.

2018-BMW-1-Series-hatchback-rendering (2)

Pod pokrovom motorja bo kar nekaj sprememb. Prva je opustitev vrstnega šestvaljnika, kar bo za ljubitelje močnejših različic vsekakor velika škoda. Na voljo bodo modeli 116i, 118i, 120i ter dizelski 116d, 118d in 120d. Na voljo bo tudi 135ix, ki naj bi nadomestil trenutno najmočnejšo zadaj gnano serijo 1; M140i.

Najmočnejša različica naj bi tako uporabljala štirivaljni turbo motor z okrog 330 konjskimi močmi.

Vir: BMWblog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code