Se tudi vi sprašujete, v katero smer se bodo razvijali prihajajoči modeli bavarskega podjetja? Približno se nam že lahko dozdevajo tisti, ki bodo narejeni do konca leta 2017, kaj pa če se zapeljemo še bolj v prihodnost?

BMW serija 3 je že dolga leta največja uspešnica podjetja, leta 2018 pa bo tukaj tudi nova generacija z izboljšano tehnologijo in novo preobleko. Njegovo kodno ime bo G20, največje razlike pa se bodo kazale pri bolj oglatem oblikovanju in očitnem razlikovanju med paketi, kot je standarden in M Sport paket.

Nova G20 družina bo grajena na platformi, ki je že sedaj znana pod imenom “35up”. Slednjo bodo poleg serije 3 uporabljali tudi modeli serije 5, 6 in 7. Platforma je izdelana iz mešanice ojačanega jekla, aluminija in karbonskih vlaken, zaradi katerih naj bi se teža vozila zmanjšala za približno 80 kilogramov. Kaj bo skrivala pod pokrovom motorja? Kot že veste, se počasi v paleto motorjev uvajajo trivaljniki. Vse se je začelo z MINI-jem, serijo 2 Active Tourer in se sedaj prenaša tudi na druge modele. Tako bo najverjetneje 316i model uporabljal 1,5-litrski motor iz MINI Cooperja in 218i, 316d pa bo uporabljal trivaljnik iz MINI Cooper D. Pri močnejši izbiri pa bosta na voljo 2,0-litrski štirivaljnik in posodobljen 3,0-litrski šestvaljnik.

g20-bmw-serija-3

Ker so v zadnjem času popularni hibridi, bo tudi serija 3 imela na izbiro plug-in ali indukcijski hibrid. Kar se tiče tehnologije lahko pričakujemo, da bo serija 3 uporabljala podobne dodatke kot G11/G12 serija 7, kar vključuje samodejno parkiranje, pomočnika pri menjanju pasov, “stop and go” fukncijo v gostem prometu in še marsikaj drugega. Upajmo, da bodo do daljnega leta 2018 head-up zaslončki že standardni, prav tako bo dodobra vpeljan sistem iDrive, ki se ga upravlja s kretnjami.

Ker serija 3, tako kot do sedaj, ne bo ostala le v standardni obliki, lahko pričakujemo Touring različico pod kodnim imenom G21. Na Kitajskem bo G20 na voljo v podaljšani obliki, ki se bo imenovala G28, slednja pa bo osnova Gran Turismu (G24) in Gran Coupeju (G26).

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code