München je oznanil peto generacijo tehnologije skladiščenja in prenosa moči; obljubljajo, da bodo novi električni avtomobili imeli do 700 km dosega.

Podjetje je bilo precej skromno z informacijami, povezanimi s specifikacijami, a potrdili so, da bodo zaradi teh izboljšav na svoj račun prišla tudi plug-in hibridna vozila.

Verjamejo, da bo prihajajoči sistem omogočil brezskrbna potovanja vse do 100 km zgolj na električni pogon. To bi vsekakor bila ogromna izboljšava, saj ima npr. 530e iPerformance le borih 50 km električnega dosega.

Novosti so del BMW strategije, NUMBER ONE > NEXT, katere cilj je ponuditi 25 modelov, ki bodo imeli električni ali plug-in hibriden prenos moči.

Poleg tega bo BMW sestavil še proizvodno verzijo i Vision Dynamics koncepta, ki smo si ga lahko pred kratkim ogledali na Frankfurt Motor Showu. Direktor, g. Harald Krüger, je poudaril, da “v električno podobo postavljajo nič manj kot srce same znamke, model pa bodo sestavili v münchenski tovarni, s čimer želijo poudariti pomembnost Nemčije kot lokacije električne mobilnosti.”

V bližnji prihodnosti BMW Group načrtuje tudi lansiranje približno štiridesetih novih in posodobljenih modelov; to naj bi se zgodilo tekom trenutnega ter prihajajočega leta. Kar nekaj predstavitev se bo zgodilo v višjem, premium segmentu, ki vključuje modele, kot so serija 8 ter X7.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code