Po uradnem razkritju razvoja nove tehnologije za bavarska vozila naj bi slednjo prejeli prej, kot smo to sprva pričakovali. Ogledala bodo nadomestili senzorji in kamere, ljudje pa bomo zaradi pomoči predvsem povzročili manj nesreč.

Konvencionalna stranska ogledala in vzvratno ogledalo v potniški kabini, bi lahko iz nekaterih modelov izginili že čez tri leta. Leto 2019 naj bi zaznamovalo prihod nove tehnologije, predstavljene nekaj dni nazaj, ki bi rešila mnogo težav, predvsem pa napak človeškega faktorja. V začetku meseca je na Consumer Electronics Show – CES BMW predstavil i8 Mirrorless koncept, ki, kot ime že samo po sebi pove, prestavlja vozilo brez ogledal.

BMW-i-8-Mirrorless (10)

Poleg večje varnosti pa so kamere namenjene tudi izboljšanju ekonomične vožnje, saj bodo takšna vozila bolj aerodinamična. Zaenkrat še ni jasno, kateri model bo prvi prejel čast in dobil to vesoljsko tehnologijo. Lahko bi se to zgodilo pri novem BMW i članu: i5/i6, ali pa se bo brez stranskih ogledal naokoli vozila že Facelift različica aktualne generacije BMW G11/G12 serije 7. V vsakem primeru pa se bo ta tehnologija z leti preselila na celo modelno paleto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code