Predelovalci so iz M2 iztisnili različno količino dodatne moči. Manhart pa je vse skupaj postavil na višjo raven. V malem M2 namreč razgraja kar 630 konjskih moči! Če to ni brutalno!

Že pred mesecem dni je Manhart ob ob tridesetletnici javnosti predstavil umetnino pod imenom Manhart MH2 630. A do sedaj smo videli le fotografije fenomenalnega izdelka, tokrat pa ga lahko vidite v akciji in hkrati občudujete neverjetno zmogljivost M malčka.

Najprej pa nekaj o samem športniku. 630 konjskih moči je preprosto neverjetnih, a vendar pri Manhartu slednjih niso izvabili iz standardnega motorja N55, ki ga M2 sicer nosi pod pokrovom. Vanj so vgradili motor S55, ki se nahaja v M3 in M4. Gre za vrstni šestvaljni twin-turbo motor prostornine 3,0 litre, ki že v osnovi razvije 431 KM in 550 Nm navora. Ker pa standardna različica motorja očitno ne zadošča so motorju dodali moč in ustvarili skupaj kar 630 konjskih moči. Najverjetneje so mojstri nekoliko spremenili strojno in programsko opremo, ki jo avtomobil potrebuje za tvorjenje takšne moči. M2 si sicer z M4 že deli enako vzmetenje, zadnji diferencial in hitri 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik (DCT), z zamenjanim motorjem sta si tako še bolj podobna.

Ima pa M2 v primerjavi z M4 veliko prednost. Je lažji in manjši, z močnim motorjem pa tako velja za pravi superšportni avtomobil podjetja BMW, le da ga žal niso izdelali v Münchnu. Udobno se namestite v naslonjač in uživajte ob harmonijah!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code