Leto 2019 se sliši še nepredstavljivo daleč, v resnici pa to pomeni le tri leta do predstavitve nove generacije BMW serije 6. Ste pripravljeni na drastične spremembe oblikovanja?

Nemška revija Autobild nam predstavlja prve upodobitve nove serije 6 Coupe, ki naj bi bila uradno razkrita v letu 2018, sedem let po lansiranju trenutnih F12 in F13. Računalniška upodobitev sledi nekaterim do sedaj objavljenim govoricam z bolj ozkimi lučmi in športnejšo linijo. Nova šestica naj bi tako predstavljala sam vrh luksuznih coupejev z bolj položno strešno linijo in plitvejšim vetrobranskim steklom. Nekatere lastnosti so bile za navdih izposojene pri seriji 4 Coupe, ki velja za enega lepših modelov trenutne palete, kratki previsi pa bavarska vozila spremljajo že dolgo in tako bo očitno tudi ostalo.

bmw-serija-6-2

Sprednji del zaznamuje preoblikovana maska s širokimi in ožjimi ledvičkami, ki so obrnjene ravno obratno kot smo jih navajeni. Žarometi so prejeli ekstremno ozko obliko z vgrajenimi laserskimi lučmi, ki popolnoma zamenjajo značilna kroga starejših generacij. Tudi zadnje luči so občutno ožje in širše, skupaj z izbočeno linijo prtljažnika pa poudarjajo spremenjeno oblikovanje. Po novem oblikovalskem jeziku sodeč upodobitvi manjka le kromirana črta na stranicah, ki je že uporabljena pri novi generaciji BMW serije 7 in opažena v upodobitvi prihajajoče generacije BMW serije 5.

bmw-serija-6

Nova BMW serija 6 bo do leta 2018 očitno na shujševalnem programu, saj naj bi z uporabo najnovejših materialov na teži prihranila kar 200 kilogramov. Pričakujemo lahko veliko tehnologije, uporabljene pri bavarskem paradnem konju, prav tako ji bo slednji posodil podvozje. Družina serije 6 ostaja in bo ostala s tremi člani: Coupejem, Gran Coupejem in kabrioletom.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code