Evropa bo kmalu deležna novega, izredno lepega in tehnološko dovršenega karavana. Ste se že naužili njegove lepote? Ne? Potem je spodnja galerija kot nalašč za vas!

Novi BMW serije 5 Touring je bil predstavljen prejšnji teden, a kljub temu, da je osnovan na limuzinski različici serije 5 G30, je ta prostoren družinski karavana bolj privlačnega izgleda in elegantnejših linij.

Večina oblikovalskih elementov in predelov je sicer identičnih limuzinski seriji 5, vkljčno z večjimi sprednjimi LED lučmi, velikimi ledvičkami in nekoliko nižjim sprednjim obijačem, so pa nekatere razlike, ki ga naredijo bolj zanimivega.

Zadek se oblikovo razlikuje tudi od tekmecev. Streha ni tako položno spuščajoča kot pri karavanskem Mercedes-Benzu razreda E, razlikuje pa se tudi od Audija A6 Avant. Ima ravno pravšnjo količino vpadljivosti in pritajenosti. Zadje okno je postavljeno bolj strmo kar daje občutek nižjega in širšega vozila.

bmw-g31-5-series-touring (7)

Prtljažna vrata so iz aluminija, odpirajo pa se lahko cela vrata ali le zadnje steklo, kar omogoča dostop do velikega prtljažnega prostora. Nalaganje predmetov to občutno olajša, saj lahko ob polnem prtljažniku še vedno dodamo tovor iz vrha. Prostora v prtljažnem prostoru je sicer 570 litrov z dvignjenimi zadnjimi sedeži in kar 1700 litrov s spučenimi zadnjimi sedeži.

Nova serija 5 Touring je poleg prostornosti na področju vozne izkušnje najboljša serija 5 od generacije E39. Tudi notranjost je najboljša in najbolj kvalitetna do sedaj. Uporabljeni so kvalitetni premium materiali, s tem pa se uvršča daleč pred prejšnjo generacijo. Tehnološko dovršenost pa dopolni tehnologija iz najprestižnejše serije – serije 7.

Serija 5 ima zadnjo generacijo sistema iDrive, ki je občutljiv na dotik, lahko pa se ga uporavlja tudi z gestami ali iDrive upravljalcem. Head-Up projektor na steklo pred voznikom projecira do 70 odstotkov večj sliko s še več infromacijami. Med napredno tehnologijo lahko štejemo še WLAN dostopno točno, brezžični CarPlay in brezstično polnjenje mobilnih naprav.

Sedaj pa se prepustite eleganci vozila v videih in fotografijah.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code