Kaj narediti, ko vam 507 konjskih moči v legendarni e60 generaciji BMW M5 ni dovolj? Enostavno dodajte ne enega, temveč kar dva kompresorja in uživajte v 650 konjskih močeh v kombinaciji s simfonijo 10-valjnika.

E60 generacija bavarske ‘petice’ je bila ob predstavitvi za mnoge kontroverznega izgleda, preveč zapletena in manj uživaška za vožnjo od predhodne, e39 generacije. No nato je prišla različica M5, s kričečim V10 v nosu in e60 generacija je bila rešena. Mogočni 5.0 litrski V10 atmosferski motor je bil vrhunski izdelek, ki se je vrtel vse tja do 8.000 obratov na minuto in ponesel ta avtomobil do statusa enega najboljših BMWjev vseh časov.

BMWBLOG-M5-E60- (5)

Torej, ali je še možnost za izboljšave? Mehaniki pri podjetju G-Power, ki so naredili predelavo ne tem vozilu zagotovo mislijo tako, saj ta primerek po novem proizvaja kar 650 konjskih moči, ki jih poleg mogočnega motorja zagotavljata še dva kompresorja. To pomeni, da avtomobil proizvaja skoraj 150 konjskih moči več od originala in celo 50 več od nedavno predstavljene, povsem nove generacije BMW M5 F90. Zanimivo je tudi to, da se motor še vedno vrti vse tja do 8.000 obratov na minuto.

V spodnjem videoposnetku lahko vidimo, kako tako močan avtomobil s pogonom na zadnji kolesni par, sploh pospešuje. Začne se v drugi prestavi pri 30 kilometrov na uro, ko ob pritisku na plin, kot bi mignil doseže hitrost 110 kilometrov na uro. V tretji prestavi ravno tako v trenutku pospeši do 160 kilometrov na uro in neusmiljeno pospešuje vse do hitrosti, ki je konkretno onkraj 300 kilometrov na uro. Prav zanimivo je gledati, s kakšno lahkoto ta velika in težka poslovna limuzina doseže okroglo tristotico, zaradi česar se sprašujemo, koliko je ob prazni cesti in dovolj dolgi ravnini, sploh zmožna doseči? Videli smo že primerke, ki so proizvajal malo manjšo moč, pa so vseeno dosegli 340 kilometrov na uro.

Kaj pravite? 350? Kakorkoli že, uživajte v posnetku in ne pozabite prižgati zvočnikov, saj veste V10 je V10.

Vir: bmwblog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code