Preobrazba standardnega M športnika v nekaj bolj dirkalnega ni nikoli lahek projekt. Na vozilu zahteva veliko sprememb zmogljivosti, varnosti in njegove aerodinamike; rezultat pa je viden le, če so vse tri lastnosti v pravem razmerju.

European Auto Source (EAS) se v takšnih situacijah znajde zelo dobro, imajo namreč veliko strokovnjakov, ki vedo natančno kaj storiti, da projekt doseže svoj največji potencial.

eas-alpine-white-e92-m3 (5)

Tokrat je v njihove roke prišel Alpine White M3, ki je že sicer precej močan s svojimi 420 konjskimi močmi in 400 Nm navora. Na njem pa se je sedaj znašel Akrapovičev GT4 izpušni sistem iz titana, ki z nekaj zmanjšanja teže s seboj prinese tudi boljši zvok. Na zunanjosti so dodani tudi karbonski deli: M Performance pokrovi stranskih ogledal, Vorsteiner pokrov prtljažnika, APR Performance prednji podaljšek odbijača, Seibon pokrov motorja, Varis zadnji difuzor in spojler.

eas-alpine-white-e92-m3 (12)

Nekaj izboljšav teže in voznih lastnostih doprinesejo tudi Volk TE37SL platišča, sprednje in zadnje Brembo GT BBK zavore, ne manjka pa tudi JRZ RS Pro nastavljivo vzmetenje, ki vozilo nekoliko zniža in zagotovi boljše aerodinamične lastnosti. V notranjosti ne gre brez Status dirkalnih sedežev in GMG varnostne kletke. Sedaj pa je E92 M3 pripravljen na nove izzive na ameriških dirkališčih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code