BMW je Turner Motorsports imenoval za najuspešnejšo privatno ekipo, njihov voznik Markus Palttala pa je med najboljšimi vozniki prejel odlično drugo mesto.

38-letni tekmovalec je prejel odličje na vsakoletni podelitvi nagrad, to pa je že drugo leto zapored, ko je Palttala med najboljšimi. V letu 2014 je namreč stal na najvišji stopnički in se ponašal z nazivom najboljšega voznika zasebnih ekip.

Pred podelitvijo nagrad je Turner Motorsport na sedežu BMW Motorsport v Münchnu dobil dostavljena dva popolnoma nova dirkalnika BMW M6 GT3. Oba bosta v prihodnji sezoni zastopala svoje barve v GTD razredu 2016 IMSA Weathertech SportsCar Championship z začetkom na 54. Rolex 24, ki bo potekal 30. in 31. januarja 2016 v Daytoni.

turner-motorsport-m6-gt3 (2)

Bavarski dirkalnik, ki bo v središču pozornosti sicer šele z začetkom prihodnjega leta, pod pokrovom skriva enak 4,4-litrski V8 kot ga uporablja standardni M6 Coupe, vendar pa bo ta modificiran tako, da je v skladu s FIA pravili. To pomeni, da bo namesto 560 konjskih moči sedaj uporabljal 60 manj, to pa še ni vse. Z manj kot 1300 kilogrami teže je kar pol tone lažji, uporablja 6-stopenjski sekvenčni menjalnik, njegova šasija pa sedaj ustreza GT3 specifikacijam.

S skupno 330-timi štarti BMW Turner Motorsport nadaljuje svojo uspešno pot in tradicijo, z novima športnikoma v voznem parku pa v letu 2016 lahko pričakujemo le še več zmag.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code