Nazadnje smo se srečali s prihajajočo generacijo X1, ko je slednja preizkušala svoje sposobnosti na skandinavskem snegu. Tokrat pa je prototip spremenil svojo lokacijo in se preselil na nemški Nürburgring.

Seveda crossover verjetno ni najboljše dirkalno sredstvo, vseeno pa je treba preizkusiti njegove vozne lastnosti in ga optimizirati. To je tudi razlog, zakaj bo BMW X1 od sedaj naprej pogosto na asfaltu zelenega pekla.

Oblikovanje zunanjosti se izboljšuje, najnovejše fotografije nam omogočajo nekaj vpogleda v približek končnega produkta. Spremenjen je predvsem sprednji del, ki je z bolj ostrimi linijami bolj športen. Sprednji odbijač je popolnoma razkrit in prikazuje nekaj klasičnih BMW X potez, sprednje luči so bolj ostro definirane in se približujejo ledvičkam, ki so nekoliko večje kot prej.

Kako pa bo deloval xDrive sistem s pogonom na sprednjo os? Zaradi drugačnega menjalnika bo verjetno uporabljena Haldexova sklopka. To pomeni, da bo večino časa avtomobil za pogon uporabljal le sprednji kolesni par, moč pa bo nazaj pošiljal le, kadar bo to nujno potrebno. Kar se tiče motorjev lahko kot drugje, tudi pri X1 pričakujemo paleto 1,5-litrskih in 2,0-litrskih bencinskih in dizelskih enot, katerih moč bo znašala od 136 do 231 konjskih moči.

Glede na to, da je po fotografijah sodeč X1 že pripravljen za masovno proizvodnjo, novega crossoverja lahko pričakujete proti koncu letošnjega leta.

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code