Štirideseta obletnica BMW serije 6 leta 2016, naj bi zaznamovala začetek proizvodnje četrte generacije modela. Vstopna modela bosta sicer Coupe in Cabrio, leto kasneje pa naj bi se jima pridružil še Gran Tourer. Karavanska različica serije 6 naj bi žrtvovala nekaj svojih estetskih značilnosti in jih zamenjala za praktičnost in udobnost. Gran Coupe bo osnova […]

Štirideseta obletnica BMW serije 6 leta 2016, naj bi zaznamovala začetek proizvodnje četrte generacije modela. Vstopna modela bosta sicer Coupe in Cabrio, leto kasneje pa naj bi se jima pridružil še Gran Tourer.

Karavanska različica serije 6 naj bi žrtvovala nekaj svojih estetskih značilnosti in jih zamenjala za praktičnost in udobnost. Gran Coupe bo osnova za oblikovno strukturo Gran Tourerja, ta pa se bo razlikoval po nagnjenih prtljažnih vratih, nižje pozicioniranih sedežih in večjih steklenih površinah.

Nov model bo s seboj prinesel luksuzne in ekskluzivne kvalitete in bo bolj uporaben za vsakdanje potrebe, kot Gran Coupe. Med drugim tudi zaradi funkcije električnega odpiranja prtljažnika.

grantourer_6series

BMW serija 6 2017 naj bi se skrivala pod kodnim imenom G32 in G33 in bo osnovana na G30 seriji 5, ki se bo ponašala z lažjo karoserijo zaradi uporabe lahkih materialov. Vsaj ena verzija bo na voljo tudi s hibridnim pogonom, večina pa bo ohranila koncencionalne bencinske ali dizelske motorje.

Če bodo pri BMW dali Gran Tourerju zeleno luč, ga lahko pričakujemo leta 2017.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code