Prikaži kategorije
Domov / Kategorije / Hamann Motorsport / Hamann na letošnji Gumbal 3000 z M4
hamann-m4-gumball-3000 (3)

Hamann na letošnji Gumbal 3000 z M4


Hamannova Facebook stran je včeraj z novimi fotografijami navdušila ljubitelje znamke BMW, saj so razkrili, s katerim avtomobilom se bodo udeležili letošnjega Gumball 3000 rallija. Njihova izbira? BMW F82 M4.

Letošnji razvratni dogodek Gumball 3000, katerega se udeležijo le bogataši, bo potekal junija in bo gostil celo artilerijo najboljših vozil na svetu. Zakaj se ga udeležijo le bogataši? Potrebujete drag, po možnosti eksotičen avto in približno 55 tisoč evrov za prijavnino.

hamann-m4-gumball-3000 (4)

Začuda vsem je vozilo, ki ga je izbralo podjetje Hamann ni izstopajoče. S svojo Mineral Grey barvo karoserije pa bo med vsemi živobarvnimi eksoti neopažen. Je to morda njihov načrt? Divjanje po javnih cestah zbudi namreč veliko pozornosti in policija takih dejanj ne spregleda. Biti manj opazen na cesti v takšni družbi posledično ni slaba ideja.

hamann-m4-gumball-3000 (5)

Seveda je športni bavarec prejel vse možne dele, ki jih je podjetje do sedaj izdelalo za bavarska M3 in M4 novinca. Paket vključuje sprednji odbijač, stranske pragove, velik zadnji spojler, unikaten pokrov motorja, difuzor iz sedmih delov in njihova značilna 21-palčna platišča. Tudi motor ni ostal 431 konjski. Hamannov paket nadgradnje S55 enoto pripravi, da iz sebe izstisne 520 konjskih moči in 700 Nm navora, kar so velike številke za takšno velikost motorja. Posledično je bila potrebna tudi menjava izpušnega sistema, M4 se sedaj baha z širšimi Hamannovimi izpušnimi cevmi z 90 mm premera.

hamann-m4-gumball-3000 (2)

Letošnja pot bo Gumballovce zanesla od Stockholma skozi Oslo, Copenhagen, Amsterdam, nato pa čez Atlantik v Reno, San Francisco, Los Angeles in na koncu Las Vegas.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×