S prihodom jeseni 2014 lahko pričakujemo prvi tovarniško izdelan avto opremljen z popolnoma novim konceptom osvetljevanja z laserskimi lučmi. V primerjavi s standardnimi LED lučmi, zagotavljajo laserske večji razpon osvetljitve na cesti, ki sega do 600 metrov. To pomeni, da je vidljivost, ki je že z LED osvetljitvijo dobra, sedaj še podvojena. Nova laserska tehnologija […]

S prihodom jeseni 2014 lahko pričakujemo prvi tovarniško izdelan avto opremljen z popolnoma novim konceptom osvetljevanja z laserskimi lučmi.

V primerjavi s standardnimi LED lučmi, zagotavljajo laserske večji razpon osvetljitve na cesti, ki sega do 600 metrov. To pomeni, da je vidljivost, ki je že z LED osvetljitvijo dobra, sedaj še podvojena. Nova laserska tehnologija je zmoglivejša tudi pri varovanju z energijo, izkoristljivost je povečana za 30%.

BMW laserske luči osvetljijo pot z bistveno višjo intenzivnostjo svetlobe brez ogrevanja okolice. Laserske diode so 10x manjše od konvencionalnih zato nekaj pripomorejo k lažjemu vozilu, višina reflektorja pa je zmanjšana iz 9 na 3 centimetre.

Za video o uporabi laserskih luči na cesti kliknite tukaj.

846280492AC636D28080EAE8DB83_h498_w598_m2_q90_cgIKqwBvT

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code