Se BMW zares sooča z vžigi svojih vozil? Zadnje čase je bilo mogoče zaslediti nekaj primerkov kjer so ognjeni zublji zajeli vozila BMW. Javnost se seveda upravičeno sprašuje kaj se dogaja z vozili BMW.

Naj vas potolažimo, da naj ne bi šlo za nikakršno serijsko napako, ki bi se lahko pojavila pri več BMW modelih. BMW Severna Amerika prav tako poudarja, da je le v Ameriki približno 4,9 milijona BMW vozil, samovžigi pa so na Bavarcih zares redek pojav.

Kar morda ni tako splošno znano je dejstvo, a ima BMW svojo ekipo, ki se posveča vsem takšnim nenavadnim primerom in jih temeljito preveri. Ekipa seveda pogosto sodeluje tudi s samimi lastniki vozil, zavarovalnicami in drugimi preiskovalci nezgode. Tudi takšni in drugačni vžigi vozil zato niso izključeni.

bmw-fire (4)

Različna vozila, ki so bila do sedaj oškodovana zaradi ognjenih zubljev so bila stara med 1 in 15 let, narejenih so imela vse do 373.770 kilometrov, bila pa so različnih generacij in karoserijskih različic. Po vseh raziskavah ni prišlo do nikakršnega vzorca vozil, prav tako ni bila vprašljiva kakovost izdelave, krive pa niso bile niti napake določenih komponent.

Zakaj se torej dogajajo te samovžigi? Požar se lahko pojavi iz zelo različnih zunanjih razlogov, ki niti ni povezan s samim vozilom. Z drugimi besedami so vzroki lahko neomejeni, proizvajalcu BMW pa je jasno, da za tem ne tiči le en dotičen razlog.

Če se bodo požigi ponavljali bodo pri BMW zadevo verjetno vzeli še bolj resno kot jo že sicer. A nam se zdi, da gre le za slučaje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code