Leta 2011 je BMW Nazca C2 koncept praznoval dvajset let odkar je bil izdelan. V poklon temu izjemnemu izdelku je bila prikazana posodobljena verzija, ki jo je oblikoval Nizozemec Sabino Leerentveld.

Italdesign Nazca C2 oziroma M12 je bil konceptni športni avtomobil, zasnovan v letu 1991. O tem konceptu smo že pisali, članek si lahko preberete TUKAJ. Vozilo je ustvarilo slavno avtomobilsko inženiring podjetje Italdesign.

Novi koncept izžareva sveže oblikovanje z vrezanimi aerodinamičnimi stranicami, prednjemu delu, ki se zgleduje po EfficientDynamics in spretno zakritimi stebrički v masivni zasteklenitvi, dodana pa naj bi bila tudi luksuzna notranjost. Gledano na celotno oblikovanje, koncept izgleda kot, da bi vsak trenutek lahko stopil v proizvodnjo. Sabino Design koncept meri v dolžino 4400 mm, 1990 mm v širino in 110 mm v višino z 2710 mm medosne razdalje.

Povpraševanje po novem BMW super-avtomobilu ostaja visoko in govorice o takšnih BMW konceptih vedno ustvarijo veliko čustev in pričakovanj med BMW navdušenci. Kako tudi ne bi, saj je tudi to vozilo estetsko zelo privlačno. Se vam ne zdi?

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code