Včeraj je bil v Rimu predstavljen novi predstavnik nemških vozil v voznem parku italijanskih policistov - BMW 320d Touring je nadomestil zvesto Alfa Romeo 159 Sportwagon.

Kdo bi mislil, da bodo Italijani kdaj naredili takšno drastično menjavo. 2.0-litrski štirivaljnik s 184 konjskimi močmi in 380 Nm maksimalnega navora bo očitno več kot dovolj za pregon cestnih nepridipravov s 7,7 sekunde do 100 km/h in 230 km/h najvišje hitrosti.

bmw-italijanska-policija (6)

Bavarski model je del dobave 278 novih vozil – 100 od teh so policijsti že prejeli, do konca leta 2017 pa bo vozni park močnejši še za 500 enot (poleg Fiata 168 Freemont, ki se je pridružil v letih 2014 in 2015). To pomeni, da bo v le treh letih policija prejela 900 novih vozil, kar predstavlja dve tretjini celotnega voznega parka italijanskih mož v modrem. Avtomobili niso opremljeni oklepno, vendar uporabljajo posebne amortizerje za kompenziranje dodatne teže nadzorne/reševalne opreme, kot so gasilni aparati, cesni znaki in vlečne kljuke.

bmw-italijanska-policija (21)

Na strehi bo poleg utripajočih luči nameščen še zaslonček za prikazovanje sporočil z opozorili (tudi v tujih jezikih). Tudi v notranjosti bodo vozila vsebovala napredno tehnologijo, s katero bodo policijsti lahko nemudoma opozorili na nesrečo, informacije v realnem času, enostavnejši pregled vozniških dovoljenj in marsikaj drugega. Na vetrobranskem steklu je nameščenu tudi “elektronsko oko”, ki v visoki ločljivosti posname dogajanje pred seboj ter ga tudi posname.

Agenti uporabljajo 205 kamer, 280 laserskih merilcev ter 205 Provid, zato previdno ob obisku naših sosedov!

Vir: BLOGO

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code