S tekmeci kot so Mercedes-Benz razreda E Estate, Audi A6 Avant in Volvo V90 mora biti novi BMW serije 5 Touring zares dober avtomobil. Je lahko najboljši?

Mat Watson iz medija CarWow je potoval v Nemčijo, da je lahko testiral novo generacijo BMW 530d v karavanski različici. Glede na povedano in njegova občutja v sami vožnji ni mogoče občutiti razlike med limuzinsko in karavansko izvedenko nove serije 5.

To je vsekakor pohvale vredna lastnost, ki dokazuje, da je BMW vrhunsko opravil svojo nalogo pri karavanu. Slednji je zelo udoben za vožnjo, ima dober odziv volanskega mehanizma, v potniški kabini pa je zares tih, saj je komaj mogoče slišati hrup vetra in kotalečih se pnevmatik.

2017 BMW G31 5 Series - Touring - World Premiere (6)

Z različico Touring seveda pridobite nekaj koristnih dodatkov, med katere najprej spada 570 litrov velik prtljažni prostor, ki ga je s podiranjem zadnjih sedežev mogoče povečati na kar 1700 litrov. Na zadnji klopi je zaradi drugačnega zaključka avtomobila tudi več prostora za glave, prtljažna vrata se odpirajo elektronsko, za nakladanje pa je mogoče odpreti tudi le zadnje steklo.

Novi BMW serije 5 Touring je opremljen z najnovejšo in najnaprednejšo tehnologijo, ki vključuje zadnjo različico informacijsko-zabavnega sistema iDrive. Le-tega je mogoče upravljati preko zaslona na dotik, iDrive konzole ali glasovnih ukazov, med novo tehnologijo pa spada tudi upravljanje z gestami, kar lahko močno olajša upravljanje določenih funkcij.

2017 BMW G31 5 Series - Touring - World Premiere (43)

Seznam napredne tehnologije se nadaljuje s 360-stopinjsko kamero, parkiranjem vozila preko pametnega ključa, polavtonomno vožnjo, zračnim vzmetenjem na zadnji osi in dodatnim prilagodljivim vzmetenjem.

Kot je pričakovati BMW 530d Touring poganja 3,0-litrski vrstni šestvaljni dizelski agregat, ki razvije 265 konjskih moči in 620 Nm navora, v potniški kabini pa (preko zvočnikov) poskrbi za športen zvok.

Kupec se lahko odloči tudi za nekoliko bolj športno različico z M Performance deli, s tem pa je avtomobil za 10mm nižji, izboljšana je aerodinamika, dodana pa so večja platišča. Je to najboljši premium karavan na trgu? Oglejte si v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code