Hibridno BMW M vozilo? Nova prihajajoča generacija M5 nam bo očitno ponudila kar nekaj drastičnih sprememb. Najprej nas je presenetila novica, da bo petica na voljo s šritirkolesnim pogonom, sedaj pa obstaja možnost, da bo M5 lahko tudi hibrid.

Do sedaj smo nestrpno spremljali spy fotografije in novice BMW serije 7, ko pa je le ta bila razkrita se je pozornost preusmerila na drugo popularno superšportno limuzino. M5 s kodnim imenom F90 je bil opažen med testiranjem kje drugje kot na Nürburgringu, M petico pa, čeprav je popolnoma zakrita, izdajajo predvsem štiri izpušne cevi.

bmw-f90-m5 (6)

Če do sedaj niste dovolj sledili novicam naj povemo, da je razlog za drastične spremembe v BMW M diviziji prihod bivšje Audi Quattro vodje, ki ve stvar ali dve o štirikolesnem pogonu. Tako je že neuradno potrjeno, da bo M5 na voljo s sistemom, podobnim xDriveZa naslednjo generacijo modela, ki bo imel več navora in moči, bo pogon na zadnji kolesni par enostavno premalo. Če vam takšna sprememba ni dovolj, je na fotografijah še zelo očiten pokrov na blatniku za sprednjim levim kolesom, ki nakazuje na možnost uporabe hibridnega pogonskega sistema.

bmw-f90-m5 (8)

S štirikolesnim pogonom bo M5 lahko konkuriral Mercedes-Benz E63 AMG in Audiju RS6, hibridni sistem pa bi omogočil manjšo porabo in manj emisij, katerih normativi se bodo z leti le še poostrili. Uradno predstavitev nove generacije lahko pričakujemo v letu 2016.

 

 

Vir: Autogespot, Paultan

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code