Če niste iz Švedske oz. ne spremljate preveč smučanja verjetno ne boste poznali Jon Olssona. Človek je legenda v svoji rojstni državi, povzpel pa se je zaradi svojega uspeha na športnem področju.

Prav tako je poleg smučanja dobro znan po dobrem okusu za avtomobile, ki v njegovi lasti ne ostanejo v serijski različici. V zadnjih nekaj letih se je udeleževal tudi znanega rallyja Gumball 3000, vsako leto pa je uporabil drug avtomobil. Njegov zadnji avtomobil je osnovan na Rolls-Royce Wraith.

Po njegovi običajno modi je tudi tokrat vozilo močno spremenjeno, luksuzni kupe pa je presegel varno mejo, saj je postal še zmogljivejši in vizualno privlačnejši. Vozilo je predelalo podjetje Absolute Motors iz Nizozemske, po posegu pa prestižnež razvije kar 810 konjskih moči in preko 1100 Nm navora.

jon-olsson-rolls-royce-wreith (2)

Serijski sicer Wraith razvije 632 KM, ki prihajajo iz 6,6-litrskega turbo V12. Povečanje moči kljub vsemu ni tako pretirano kot smo znani iz Olssonovih prejšnjih modelov, pa vendar je Wraith z 810 KM pravi uničevalec pnevmatik. To pa še ni vse.

Wraith je oblepljen s prav posebno kamuflažno folijo, ki je lastniku neverjetno všeč, tudi sami pa lahko rečemo, da vozilo izgleda odlično. Zamenjana so tudi platišča, saj sedaj avtomobil sedi na kar 24-palčnih platiščih Forgiato, na cesto pa svetijo dodatne LED luči, ki lajšajo vožnjo ponoči. Avtomobil je tako po izgledu kot pod pokrovom motorja prava pošast!

Na vrh strehe je Olsson pritrdil nosila za prtljago, ki so pritrjena z magneti. A to je povsem običajno za Jona Olssona, ki si je omislil tudi surf iz ogljikovih vlaken. Za vsak slučaj ima na strehi še kantice z gorivom, saj vsi vemo, da Wraith ne bo imel porabe pod 12 l/100km.

Oglejte si fotografije in zanimiv videoposnetek o mogočni zverini!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code