Po spletu že nekaj časa krožijo fotografije novih BMW M3 F80 v Silverstone barvi.

Tudi mi smo že pisali o njih v prejšnjih dveh člankih  TUKAJ in TUKAJ. Avtomobili iz flote nekdaj bleščečih avtomobilov za snemanje filma zdaj končujejo svojo pot kot razbitine na tovornjakih.  Spomnimo, da sta franšiza Mission Impossible ter BMW sodelovala že v prejšnjem, četrtem delu z naslovom MI: Ghost Protocol (2011), v katerem se je med drugim pojavil tudi konceptni BMW I8. Medtem ko je bilo slednjemu prizanešeno, so novi M3 garaško odigrali svojo vlogo. Preganjanje po maroških ulicah je na najnovejših bavarskih športnikih pustilo sledi in marsikateri avtomobilski navdušenec se bo zgrozil ob pogledu na fotografije poškodovanih zverinic. Pa gre res za prave M3?

Po motorju sodeč je na sliki definitivno pravi M3.
Po motorju sodeč je na sliki definitivno pravi M3.

[sam id=”14″ codes=”true”]

Avtomobili na pri pogled izgledajo pristno. Za M3 značilne kupejevske luči ter maska, razširjeni blatniki, odbijači, ogledala, zavore, nenazadnje tudi karbonska streha. V primerjavi z ustvarjalci filma Fast Five (2011) iz Fast & Furious franšize, ki so za snemanje uporabili modele 530i in jih vizualno predelali v M5, gre tokrat očitno za pristne M3. Vsaj kar se karoserije tiče. Natančnejši pregled namreč razkrije, da nekateri avtomobili sploh nimajo vgrajenega motorja, kar pod vprašaj postavi tudi prisotnost drugih komponent, ki so potrebne za vozen avtomobil, na primer menjalnik, diferencial, izpušni sistem … Vozna sta tako najmanj dva avtomobila – kot je razvidno iz fotografij, M3 s karbonsko streho ter različica s strešnim oknom, uporabljena za snemanje kadrov z vrha vozila. Pri nekaterih je  v prednjem delu nameščena cev, ki jasno nakazuje, da gre za “nekompleten” avto.

140919030924733493

Cev v prednjem delu ter visoka razdalja med prednjim kolesom in blatnikom nakazujeta, da vozilo nima vgrajenega motorja. Bodite pozorni tudi na nosilec v zadnjem odbijaču drugega vozila spredaj. Najverjetneje gre za vozila, ki jih uporabljajo za prizore nesreč in jih pred trkom “umetno” pospešijo.

Vozilo na zgornjih fotografijah ni le brez motorja, pač pa mu manjka celotna notranjost.

140919030958962746

Kaj se bo z vozili zgodilo po koncu snemanja, ni znano, možna scenarija sta dva. Prvi je razrez, možna pa je tudi prodaja vozil v kompletu. Se bo po cestah vozil iz več avtomobilov sestavljen in zgaran filmski M3?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code