Če ne živite pod skalo, potem vam je verjetno znano, da Angleži še zdaleč niso navdušeni nad Evropsko Unijo. V zadnjem času se je situacija celo tako poostrila, da velik delež otočanov želi izstopiti iz zvezdastega obroča. Kaj to pomeni za avtomobilsko industrijo?

BBC namreč poroča, da je BMW pisal svojim zaposlenim pri Rolls-Royce v Veliki Britaniji, saj jih je želel opozoriti na morebitne zaplete, če podjetje skupaj z državo istopi iz Evropske Unije. Na to temo je kar nekaj skrbi, saj si vsa podjetja želijo, da bi ostalo tako, kot je sedaj. Po poročanju britanskega medija BMW izraža veliko skrb, saj v pismu navaja, da vidi veliko prednosti ob ohranitvi članstva v EU in veliko težav, če se v junijskem referendumu večina odloči za ločitev.

“Odločitev, ali bo Velika Britanija ostala v EU ali ne, je v rokah volilcev, ki se bodo o tem odločali poleti, vseeno je treba razumeti BMW Group in njihov pogled na dogajanje in na razmere Rolls-Royca,” navaja münchensko podjetje v pismu. O čem je torej govora? BMW naj bi s tem mislil predvsem na finančne posledice, saj v primeru meja prosta trgovina ne obstaja več.

rolls-royce-mini-vb (1)

Pismo naj bi bilo poslano po nekaj uradnih izjavah Direktorja BMW, Haralda Krügerja, ki je na ženevskem avtomobilskem salonu komentiral: “Situacijo bi zares obžalovali, kaj pa bi to pomenilo za BMW Group je trenutno težko oceniti. BMW ima v Veliki Britaniji MINI, Rolls-Royce in proizvodni obrat motorjev. Za nas je res kritičen dober dogovor o trgovini .”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code