Očitno si veliko ljudi želi, da bi BMW i8 postal pravi športnik. Pravi športnik v smislu dirkalnega izgleda in temperamenta...to bi bil i8, ki bi temoval na GT3 dirkah. Verjetno se to ne bo zgodilo kmalu, vseeno pa imamo za sanjarjenje na voljo kar nekaj upodobitev.

Prihodnji teden bo BMW razkril povsem nov dirkalnik: BMW M6 GT3, ki smo ga do sedaj lahko občudovali le s kamuflažnim vzorcem. Aerodinamična zasnova je bila optimizirana v vetrovniku in je izdelana iz kompozitnih materialov za učinkovito zmanjšanje teže,  Končni izdelek, ki zaenkrat še ni razkrit, naj bi tehtal le okoli 1300 kilogramov, v primerjavi z Z4 GT3 pa naj bi daljša medosna razdalja zagotovila boljšo vodljivost. BMW pravi, da je med drugim izboljšana tudi zanesljivost, poraba goriva in enostavnost vzdrževanja – nekaj bistvenega za vzdržljivostne dirke. Kupile ga bodo lahko tudi privatne ekipe, zanj pa bo potrebno odšteti slabih 380.000,00 evrov.

bmw-i8-gt3-upodobitev (1)

Kaj pa če se v prihodnosti dirkalna scena modificira do te stopnje, da bo šport dovoljen le električnim vozilom in hibridom? Takrat bi BMW lahko razvil i8 GT3, ki bi nedvomno vzbujal strah pri konkurenci. Dva računalniška upodobitelja sta se odločila, da svoje zamisli predstavita svetu. Tako je izpod rok Kolya Cherednichenko in Jaydub design nastal privlačen dirkalnik. Pri obeh ustvarjalcih ima i8 razširjene “boke”, karbonski podaljšek odbijača in je konkretno približan tlem. Seveda nikjer ne manjka tudi dobra obutev z dirkalnimi platišči in pnevmatikami.

BMW nam je sicer že predstavil nekoliko spremenjeno izvedbo i8 z BMW i8 Safety Car. Bilstein vzmetenje in 15 mm nižja pozicija, AP Racing zavorni sistem in 20-palčna ATS Racing platišča so i8 naredila bolj aerodinamičnega in lažjega od standardne različice.

BMW seveda še zdaleč ne razmišlja o GT3 različici, vsekakor pa takšne upodobitve v nas zbujajo željo po uresničitvi, kajne?

Vir: BMWBlog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code