Prikaži kategorije
Domov / Primerjave / Kako se izkaže BMW serije 6 proti Kii Stinger GT?
BMWBLOG-Kia-Stinger-vs-BMW-6-gran-coupe-porsche-panamera-primerjava (1)

Kako se izkaže BMW serije 6 proti Kii Stinger GT?


Nekaj let nazaj bi si le stežka mislili, da lahko korejska Kia konkurira prestižnim nemškim znamkam a kot kaže se to vztrajno spreminja.

Kia Stinger je cenejša alternativa prestižnim avtomobilom kot je recimo BMW serije 4 ali Audi A5 Sportback. Korejski proizvajalec je tako predstavil videoposnetek, kjer Kio Stinger GT z dodatnim paketom zapore diferenciala primerja s precej dražjim BMW serije 6 Gran Coupe in celo Porsche Panamero. Primerjava je bila izvedena s pomočjo AMCI ekipe, avtomobile pa so preizkušali v štirih testih. Najprej so se lotili pospeševanja, nato je sledilo preizkušanje stabilnost avtomobila v zavoju, slalom in preizkus na progi. Vsak avtomobil je seveda vozil en izmed izkušenih članov ekipe. Seveda nismo pričakovali drugačnega rezultata, saj Kia v večini testov tudi konkretno premaga oba nasprotnika. Panamera z V6 motorjem se je sicer  bolje izkazala pri stabilnosti v zavojih, BMW serije 6 Gran Coupe pa je v vseh testih ostal na zadnjem mestu.

BMWBLOG-Kia-Stinger-vs-BMW-6-gran-coupe-porsche-panamera-primerjava (8)

Kot kaže, Kia veliko upov postavlja na na novi model z imenom Stinger. Seveda pa mi, pa po vsej verjetnosti tudi Kia le stežka razmišlja o tem, da bi se kupci BMW oziroma drugih prestižnih znamk raje odločili za Kio. Vsekakor pa čestitamo Kii za odlično izveden videoposnetek, na račun katerega bo znamka zagotovo pridobila na veljavi.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×