Prikaži kategorije
Domov / Modeli / BMW M2 / Kako se obnese BMW M2 proti Audiju RS3?
BMWBLOG-BMW-M2-vs-Audi-RS3-primerjava (3)

Kako se obnese BMW M2 proti Audiju RS3?


BMW M2 slovi kot eden izmed najboljših M vozil, njegov najbližji konkurent pa je zagotovo Audi RS3.

BMW M2 in Audi RS3 se skupaj s priljubljenim Mercedes-AMG A45 na lestvici najbolj priljubljenih prestižnih kompaktnih vozil prav zagotovo znajdejo na vrhu. Kljub temu, da so med seboj vsi konkurenti so njihovi proizvajalci pri razvoju ubrali popolnoma različne poti. Ampak kateri je boljši? Temu vprašanju se je posvetil Youtube kanal z imenom Carfection. Audi RS3 ima pod pokrovom vgrajen 2,5-litrski prisino polnjeni petvaljni bencinski motor. Le-ta razvije 400 ”konjev” in zagotavlja, da RS3 do stotice pospeši v 4,1 sekunde. Kot se za RS model spodobi, ima tudi RS3 vgrajen napredni štirikolesni pogon Quattro, na voljo pa je le sedem stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik.

BMWBLOG-BMW-M2-vs-Audi-RS3-primerjava (2)

BMW M2 na drugi strani zagotavlja popolnoma drugačno doživetje. Ne razvije toliko moči, a je prav tako precej zmogljiv. Moč namreč zagotavlja 3,0-litrski prisilno polnjeni šestvaljni bencinski motor, ki razvije 365 ”konjev”. Preko šest-stopenjskega ročnega menjalnika ali sedem stopenjskega dvosklopčnega menjalnika se moč na cesto prenaša preko zadnje osi, do stotice pa potrebuje 4,3 sekunde.

Vse to pomeni, da sta v večini primerjav zelo podobna. Tudi njihova cena je podobna (okrog 50 tisoč evrov), a na mokrih cestah je zaradi boljšega oprijema vseeno prevladal Audi RS3. Kljub temu pa je M2 kot na kožo pisan vsem voznikom, ki uživajo v vožnji vozila s pogonom na zadnji kolesni par. Vsekakor je odločitev izjemno težka.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×