Vsi vemo, da bodo avtomobili že v bližnji prihodnosti skorajda vsi električni. Vse več virov pa kaže na to, da bo naslednji M3 hibrid. A brez skrbi, šef oddelka BMW M Frank Van Meel ponosno trdi, da bodo ohranili odlično vozno dinamiko.

Najnovejši izdelek izpod rok BMW M oddelka M5, generacije F90 je zaradi izjemno napredne tehnologije dobro presenetil konkurenco, a s katerimi novostmi bodo pri znamki presenečali v bližnji prihodnosti? V pogovoru s šefom oddelka Frankom Van Meelom, je v pogovoru z medijem Carmagazine odgovoril, da se pripravljajo na elektrifikacijo vozil. Vsekakor je mnenja, da se obdobje električnih vozil nevzdržno približuje, in že v bližnji prihodnosti bodo vsa koncernska vozila (Rolls-Royce in Mini) električna. Vprašanje je samo, kdaj bo pravi čas, da predstavimo električna vozila BMW M oddelka.

BMWBLOG - BMW TEST - BMW M240i M Performance - Racetrack GAJ - exterior (15)

Frank Van Meel sicer zatrjuje, da BMW M oddelek v veliki meri vodi motošport, kar pomeni, da bo elektrifikacija le izboljšala potencial vozil in nikakor ne bo poslabšala dinamike vozil oziroma povečala teže zaradi baterij. Sicer pa trdi, da bodo pri razvoju električnih vozil BMW M oddelka tesno sodelovali s kolegi iz BMW i oddelka. Trenutno pa tehnologija še ni dovolj zadovoljila, da bi v BMW M vozilih nadomestila motorje z notranjim izgorevanjem, čeprav se napredek vztrajno bliža.

Vsekakor smo prepričani, da bo BMW predstavil izjemno dovršeno električno vozilo BMW M oddelka, mogoče že v bližnji prihodnosti. Frank Van Meel pa sicer pravi, da bo njihovo električno vozilo izstopalo od drugih. Trenutno se namreč v svojih vozilih trudijo nadaljevati prvotni občutek, ki je prisoten že vse od prvih primerkov tega oddelka. Zato se mora tudi električni M3 peljati vsaj tako dobro kot trenutni M3. Ravno pri M3 so inženirji uporabili vse od štirivaljnih, šestvaljnih pa do osemvaljnih motorjev in ročne in samodejne (SMG, DCT) menjalnike. Obstaja možnost, da bo že naslednji M3 hibrid!

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code