"Range anxiety" se približuje koncu po zaslugi "start-up" podjetja, imenovanega Star Engines. V svoji ekipi imajo mnogo talentiranih inženirjev, ki skušajo spremeniti paradigmo delovanja motorjev z notranjim izgorevanjem.

Njihova inspiracija prihaja iz Wanklovega motorja, obenem pa poskušajo na novo predstaviti industrijske osnove. Rezultat je nekaj nenavadnega: Jerr.e. Čeprav je njegovo ime bolj primerno za kakšnega robota, je Jerr.e majhen, lahek rotacijski motor. Oblikovan je kot prenosljiva posoda za gorivo in ima posledično zelo majhne dimenzije, zato ga pospravimo kar v prtljažnik. Povečevalec dosega tako opravlja svojo funkcijo: napolne vaše električno vozilo, ko je baterija že na nizkem nivoju. To je še posebej uporabno, če se znajdemo nekje kjer ni nobene polnilne postaje.

Vseeno pa potrebujete bencinsko črpalko, saj ICE (internal combustion engine) seveda deluje na naftne derivate. Zadeva torej še ni popolna, vseeno pa veliko lažje najdete bencinsko črpalko kot električno polnilnico. Ima 5-litrski rezervoar, skupna teža pa znaša 23 kilogramov, zato bodo uporabniki električnih vozil vseeno imeli precej dela pri opravljanju z napravo.

Ideja torej že tipa v pravo smer in se bo z razvojem v prihodnjih letih še izboljšala. Poleg tega ne morate zanikati, da je samo oblikovanje elegantno in zanimivo, kar je velik plus. Dodatne informacije o Jerr.e motorju še niso znane, lahko pa si ogledate nekaj njegovih fotografij, na katerih je patent poziral ob BMW i8.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code