BMW Američane že draži z novim predogledom nemškega velikana. Slednji v resnici ne bo nemškega izvora, saj bo proizveden v Južni Karolini v obratu Spartanburg, njegovo ime pa je...

BMW X7, seveda! Največji BMW X model se bo družini pridružil že prihodnje leto, zaradi svoje velikosti pa bo namenjen predvsem Kitajskemu in Ameriškem trgu.  Naložba, ki je vredna milijardo dolarjev bo letno zmogljivost proizvodnje v tovarni iz 300,000 povečala kar na 450,000 vozil na leto.  X7 bo na voljo v dveh različicah: prva v obliki luksuznega “trajekta”, ki bo sprejel do 7 potnikov; druga pa v obliki rivala Escaladu – ultra – luksuzni pošasti, ki bo vsebovala manj sedežev. V potniški kabini visoko razrednega Američana naj bi našli le štiri sedeže, posledično pa bo udobje ekstremno nadstandardno.

bmw-x7

Na dve različni smeri X7 je namigoval že glavni notranji oblikovalec, Oliver Heilmer, ki je v intervjuju za Drive dejal: “Kot podjetje smo zelo širokogledi, neprestano spremljamo našo konkurenco, s katero ravnamo na zelo inteligenten način. Iz vidika oblikovanja bo vsak nov koncept privlačen v svoji niši, povsod smo sposobni ustvariti kakšno popolno presenečenje.” 

BMW-X7-teaser

BMW X7 bo verjetno ponujen z vrstnim šestvaljnikom in V8, kasneje pa bo, tako kot vsi ostali, na voljo tudi s hibridnim pogonom. Novi velikan bo ustvarjen za spopad s konkurenti, kot so Mercedes-Maybach GLS ali Bentley Bentayga z napovedjo terenca v svoji floti držal Rolls-Royce. Le čas bo pokazal, kako se bodo razvijali novi luksuzni velikani, do takrat pa lahko predvidevamo, da bo konkurenca X sedmici predvsem ameriškega izvora: Cadillac Escalade in Lincoln Navigator sta nedvomno na spisku.

BMWX7

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code