Znano je, da bo BMW svoj i oddelek kmalu razširil s še enim modelom. Slednji bo ponujal zlato sredino cene in izgleda med že obstoječima BMW i3 in i8. Na spletu so se začele pojavljati nenavadne Kitajske fotografije, ki naj bi prikazovale oblikovanje novinca... pa je to res bavarski prototip ali le še ena Azijska kopija?

Zaenkrat še ne popolnoma imenovan novinec BMW i družine je še kar nekaj let pred uradnim razkritjem, iz proizvodnega traku pa naj bi zapeljal šele leta 2020. Fotografije iz Kitajske so vseeno dvignile nekaj prahu, saj naj bi prototip vseboval kar nekaj linij prihajajočega električnega vozila. Fotografije je objavila Kitajska spletna stran PCAuto in naj bi prikazovale na vodik gnan manjši coupe s škatlastimi, aerodinamičnimi deli, dvojnimi ledvičkami in ostrimi žarometi.

i5-autobild

Vozilo prejme tudi izpopolnjene stranice, nežno spuščajočo strešno linijo in majhen spojler na vrhu prtljažnika. Stranska ogledala so zamenjale kamere – zanimiva lastnost koncepta prihodnosti – spredaj pa se bohoti ventrobransko steklo, ki spominja bolj na filozofijo starejših modelov iz let pred novim tisočletjem. Tehnične podrobnosti ostajajo zavite v meglo, vseeno po a lahko predvidevamo, da bo pod karbonsko šasijo uporabljal tehnologijo pogona na vodikove gorivne celice, ki bodo povezane z baterijo in električnim motorjem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code