Zagotovo ena izmed najbolj zanimivih predelav legendarnega BMW M3 E92 generacije. To pa zato, ker predelav, ki se močno navezujejo na JDM smernice na nemških vozilih pač nismo vajeni.

Če upoštevamo vse dodatke, ki so na voljo za BMW E92 M3 je težko izbrati najboljše. Odločitev za prvotno LeMans Blue barve zunanjosti je vsekakor odlična, saj se linije legendarne različice M3 tako vrhunsko razkazujejo. Vse od predstavitve novejših generacij M3 in M4 je klasični atmosferski V8 bencinski motor začel nekoliko izgubljati na prodajnih številkah. Seveda pa je z leti število dodatkov le naraščalo, kar pomeni, da smo danes priča številnim primerkom s konkretnimi predelavami.

BMWBLOG-bmw-e92-jdm-predelava-m3 (6)

Primerek, ki vam ga predstavljamo danes, ima pod pokrovom motorja nameščen 4,0-litrski V8 bencinski motor, ki razvije 414 ”konjev” in 406 nevtonmetrov navora. To mu omogoča, da stotico doseže v 4,3-4,5 sekundah, pospešuje pa vse do 250 kilometrov na uro. Lastnik je za svojo predelavo kar nekaj smernic črpal iz ikonskih JDM vozil. Verjamemo, da to ne bo povšeči vsem, zagotovo pa M3 izgleda precej bolj agresivno. Strokovno se ga je lotila predelovalska hiša European Auto Source, najprej pa so namestili aluminijasta platišča Volk TE37 SL Black Edition. Spredaj dimenzije 18×9,5, zadaj pa 18×10,5, odete pa v posebno Pressed Black barvo z Neon Yellow dodatki. Posvetili so se tudi zavornemu sistemu in namestili visoko zmogljiv Brembo GT komplet, tako spredaj kot zadaj. Zvočno kuliso mogočnega V8 motorja dopolni Akrapovič izpušni sistem s štirimi zaključki.

Takoj zatem so se lotili še kozmetičnih dodatkov, in sicer so namestili velik Voltex Racing karbonski ”spojler”, Autoteknick sijoče črne ledvičke in Mode Carbon Motorsport GT4 karbonski sprednji podaljšek odbijača.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code