Naš zvesti spy fotograf Palbay iz Južne Karoline nam tokrat pošilja fotografije opaženega BMW F16 X6, ki je polepšan še z M Performance deli.

To je tudi prvi uradni prikaz na novem BMW športnem terencu. Vizualni del je pri standardnem F16 X6 sicer že precej izpopolnjen. Agresiven izgled in športne linije pa so sedaj še izpopolnjene z M Performance deli, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.

Na voljo je kar nekaj dodatkov zunanjosti, ki so precej podobni M Performance delom za BMW X4. Na izbiro za svoj X6 imate karbonski prednji podaljšek odbijača, pokrove stranskih ogledal, zadnji difuzor, spojler in blatnike. Seveda so vsi deli narejeni iz karbonskih vlaken.  Če vam našteti dodatki niso dovolj so tukaj še črne ledvičke in 21-palčna platišča, ki so 1,5 kilograma lažja od originalnih.

bmw-f16-x6-m-performance-deli (7)

V notranjosti tudi ne zmanjka možnih sprememb, pri večini pa so ponovno vključena karbonska vlakna. Kot pri vseh ostalih modelih so v kabini na voljo karbonski vložki za armaturno ploščo, prestavno ročico, centralno konzolo, glavna atrakcija pa je volanski obroč prevlečen z Alkantaro. Med dodatne podrobnosti spadajo nove preproge, osvetljitev z logotipom na vratih in stopalke iz nerjavečega jekla.

bmw-f16-x6-m-performance-deli (11)

Najbolj zanimiv del M Performance opreme je seveda nadgradnja zmogljivosti. Slednjo lahko prejmeta dve izvedbi: xDrive30d, ki iz 258 konjskih moči in 560 Nm navora skoči na 277 KM in 585 Nm, njegov čas do 100 km/h pa se izboljša za 0,2 sekunde.  Drugi srečnež pa je xDrive35i, pri katerem je izboljšanje še toliko bolj očitno. 3,0-litrski šestvaljni N55 motor, ki sicer proizvede 306 KM in 400 Nm navora s pomočjo M Performance pod pokrovom skriva 326 konjskih moči in 450 Nm navora. Do stotice bencinar z M Performance nadgradnjo sedaj pridrvi v 5,9 sekunde.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code