BMW je pretekli vikend otvoril sezono, ko je s svojo MotoGP Safety Car floto zapeljal na dirkališče v Dohi.

Letošnje leto zaznamuje že osemnajsto sezono, ko BMW nastopa kot “Official Car of MotoGP”. Uspešno sodelovanje s floto BMW M in M Performance vozil omogoča, da športni dogodek poteka varno in brez zapletov, led pa je bil predrt na katarskem Grand Prixu na “Losail International Circuit” v mestu Doha.

m2-motogp-safety-car-qatar (2)

“Ponosni smo, da smo že dve desetletji lahko del tega privlačnega svetovnega prvenstva,” pravi Frank van Meel, predsednik BMW M oddelka. “Zadovoljni smo z globokim zaupanjem, ki nam ga ponuja Dorna Sports. Slednji vedo, da imajo z našim sodelovanjem močnega partnerja na svoji strani, ki brezhibno skrbi za varnost dirkačev z visoko zmogljivimi prototipi. Tej nalogi posvetimo vse naše znanje in izkušnje. BMW M MotoGP Varnostni Avtomobili so inovativni, visoko zmogljivi modeli s čistokrvnimi tekmovalnimi geni. V sezoni 2016 smo predstavili še novega prišleka: BMW M2 MotoGP predstavlja puristično razčičico BMW M2 coupéja.”

m2-motogp-safety-car-qatar (4)

Seveda M2 na steroidih ni edini Bavarec, ki opravlja to častno službo. Ob boku mu stojijo tudi M4 Coupe z sistemom vbrizga vode ter BMW M3, BMW X5 M in M550d xDrive Touring bosta opravljala vlogo medicinskih avtomobilov, glavni varnostnik pa bo užival v luksuzu BMW M5. Vsa vozila so dodatno optimizirana za posebno uporabo na svetovnem prvenstvu v motociklizmu. Floto za piko na i dopolnjujeta še dve motorni kolesi modela BMW S 1000 RRs.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code