Prikaži kategorije
Domov / Modeli / BMW M3 / M3 in M4 po novem z jekleno pogonsko gredjo
BMWBLOG - BMW TEST - BMW M4 Competition package - Safety Car - BMW A-Cosmos (18)

M3 in M4 po novem z jekleno pogonsko gredjo


BMW za svoja visokozmogljiva vozila uvaja pomembno spremembo. BMW M3 in M4 bosta namreč namesto pogonske gredi iz plastike ojačane z ogljikovimi vlakni uporabljala jekleno pogonsko gred.

Sprememba velja za modele BMW M3, BMW M4 Coupe in BMW M4 Convertible. Kot se spodobi za oddelek M bodo omenjeni modeli prejeli močnejšo jekleno pogonsko gred. S tem bo avtomobil v prihodnosti tudi lažje ustrezal emisijskim zahtevam. V prihodnosti bodo imeli ti športni modeli na večjih trgih vključen tudi filter delcev (PPF).

bmw M3 powertrain

Novo razvita jeklena pogonska gred je bila narejena z namenom čimvečje zmogljivosti in zmožnostjo prenosa velike moči, z novim bolj trpežnim materialom pa bo pogonski sklop še bolj neoporečen in bolj dovršen.

Ta sprememba se bo zaenkrat nanašala le na omenjene modele, posebni izdaji BMW M4 CS in BMW M4 GTS pa bosta obdržali že izdelane pogonske gredi.

Peta generacija BMW M3, M4 Coupe in M4 Convertible predstavljajo vrh visokozmogljivih športnih vozil, ki jih lahko lastnik uporablja za vsakdanje vozilo. Omenjeni trije modeli so bili do sedaj prodani v kar 68.000 primerkih.

bmw M3 powertrain-2

Novost bo na trgu na voljo od novembra 2017.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×