Manhart Performance je predstavil komplet nadgradnje za najnovejši visoko zmogljiv SAV: BMW X5 M. Kaj nam nemško poprodajno podjetje ponuja tokrat?

Delo se je začelo pod pokrovom motorja, kjer twin-turbo 4.4-litrski V8 že tako standardno razvije velikodušnih 575 konjskih moči in 750 Nm navora. Inženirji Manhart so v njem opazili dodaten potencial in prostor za nekatere izboljšave. Uporabili so svoje znanje in izkušnje, ter iz osemvaljnika iztisniti več moči. To je bilo mogoče z modifikacijo programske opreme in namestitve poprodajnega izpušnega sistema, ki se na koncu elegantno zaključi z dvojnima izpušnima cevema premera 100 mm in športnima loncema iz nerjavečega jekla z regulacijskim ventilom.

x5m-manhart (1)

Kot posledica teh nadgradenj je V8 motor zdaj sposoben razviti spoštovanja vrednih 700 konjev pri 6.500 vrtljajih na minuto in 900 Nm maksimalnega navora od 5.700 vrtljajev na minuto. Manhart je odstranil tudi elektronski omejevalnik hitrosti, ki omogoča BMW X5 M, da doseže najvišjo hitrost 315 km/h. Te številke so lastnikom novega orjaka dosegljive za 7500 € (plus montaža), za nekoliko manj moči pa je na voljo tudi manjši paket z izhodno močjo 640 KM.

x5m-manhart (4)

Če vam po takšni predelavi ostane še kaj denarja se lahko odločite za matirano sivo folijo za 3,500 € in komplet 22-palčnih BBS SV platišč, oblečenih v Verdestein Ultrac Vorti pnevmatike za 4,284 €. X5 M uporablja tudi H&R vzmetenje za 1,188 €, slednje pa bo mestnega terenca približalo tlem za približno 35 milimetrov. Oglejte si ga v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code