Kljub veliki popularnosti modela X5 M je rdeč odtenek na tem avtomobilu zares redek pojav. Pa vendar, X5 M v Melbourne Red odtenku izgleda fenomenalno, sploh če je v družbi zanimivih poprodajnih elementov.

Za tako zanimiv izgled vozila sta bili zaslužni dve podjetji; IND Distribution in Wheels Boutique. Poskrbeli sta za fantastičen izgled vozila, kateremu bistveno prispevata ravno zanimiva rdeča barva ter izstopajoča platišča. Veliki športni terenec se tako pohvali z nenavadno barvo, poprodajnimi platišči BBS ter dodatki iz ogljikovih vlaken. Že tako privlačen avtomobil tako postane prava paša za oči.
Ta preobrazba na srečo vsebuje ravno pravšno nadgradnjo, ki avtomobil naredi eleganten, edinstven, a ne pretirano “načičkan”. Na sebi nosi le nujno potrebne dodatke in spremembe.
Lastnik se je sprva odločil za spremembo zvočne kulise in zmogljivosti motorja. Zvok, ki prihaja iz 4,4-litrskega V8 že v originalni različici zadovolji vse kupce. BMW TwinPower Turbo z vpreženimi 575 konji in 750 Nm navora lepo zapoje, vso moč pa prenese na štiri kolesa, ki jih pametni štirikolesni pogon xDrive razporedi za optimalne pospeške. Do 100 km/h veliki mišičnjak potrebuje le 4,2 sekunde.

bmw-x5-m-melbourne-red-akrapovic (5)

Če se vrnemo k prvi spremembi in zvoku vozila se je potrebno zavedati, da nekateri kupci od svojih vozil pričakujejo še več kot so serijsko zmožni. Lastnik tega X5 M se je zato odločil za izpušni sistem Akrapovič, ki sprva močno izboljša zvok, poskrbi pa tudi za večjo odzivnost stopalke za plin, več konjskih moči ter navora. Istočasno tehta tudi manj kot originalni izpušni sistem. X5 M po namestitvi novega sistema iz sebe iztisne 580 konjskih moči (+5,3 KM) in 758 Nm navora (+8,4 Nm), lažji pa je za kar 14,8 kilogramov!
Akrapovič je poskrbel tudi za prvi vizualni popravek in zagotovil zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken. Da je Bavarec pravi šarmer skrbijo še BBS platišča in zavorni sistem Brembo. Platišča se lahko pohvalijo z velikostjo 21×10 spredaj in 21×11,5 zadaj. To omogoča lastniku, da lahko obdrži originalne pnevmatike in si prihrani strošek nakupa novih.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code