Po kar nekaj predelavah, ki so na voljo na trgu vam tokrat predstavljamo lepo in elegantno Melbourne Red BMW X5 M, projekt, ki ga je dokončalo podjetje Wheels Boutique. Na vozilo so namestili platišča HRE P200, izpušni sistem Akrapovič, zavorni sistem Brembo ter lepe okrasne dodatke iz ogljikovih vlaken.

Ravnokar smo testirali novega BMW X6 M50d, ki je navdušil s svojo zmogljivostjo, predelovalec Wheels Boutique iz Floride pa je predstavil svoj projekt Melbourne rdečega BMW X5 M. Oba sta nekakšna predstavnika najmočnejše črke na svetu; BMW X6 M50d uporablja dizelski motor N57 s tremi turbinami, 381 konjskimi močmi in /40 Nm navora, moč pa se razporeja med vsa štiri kolesa, BMW X5 M pa je še bolj brutalna in zlovešča pošast. Poganja ga 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 s 575 konjskimi močmi in 750 Nm navora. BMW X6 M50d stotico doseže v 5,2 sekunde, X5 M pa do tromestne številke prišprinta v 4,2 sekunde. Obe vozili dosežeta elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h.

Nekatere predelave zaobjemajo temeljite zunanje in notranje modifikacije, ta rdeči BMW X5 M pa ostaja zvest svojemu prvotnemu izgledu. Spremenjen je le izpušni sistem, poprodajni deli iz ogljikovih vlaken, nadgradnja zavornega sistema, vse skupaj pa v lepo celoto zaključijo poprodajna platišča.

Lastnik je sprva dodal majhne elemente iz ogljikovih vlaken, med katere štejemo tudi Akrapovičev zadnji difuzor, ki se lepo poda k celotnemu izpušnemu sistemu Akrapovič Titanium. Kljub prefinjenemu osemvaljnemu motorju lastniku zvok očitno še ni povsem ustrezal in je zato serijski izpušni sistem zamenjal za slovenski proizvod. Prav ta slovenski izdelek namreč pomaga velikemu X5 M doseči boljši odziv stopalke za plin, z njim pridobi dodatno moč, izgubi nekaj teže, iz motorja V8 pa pomaga izvabiti pošasten zvok, kakršnega serijski izpušni sistem ni mogel proizvesti.
Melbourne Red BMW X5 M with HRE P200 Wheels

Po menjavi izpušnega sistema je napočil čas za menjavo zavornega sistema. Za zahtevno nalogo je bil seveda izbran zavorni sistem Brembo GT, ki omogoča vrhunsko zavorno moč. Rumena barva zavornih ploščic pripomore k še bolj agresivnemu izgledu velikega športnika. Čez močne zavorne ploščice so nadeta perfektna platišča HRE P200 v velikosti 21×10 spredaj in 21×11,5 zadaj, kar na vozilu ohranja originalne pnevmatike.

Melbourne Red BMW X5 M with HRE P200 Wheels

Končni rezultat je izjemno privlačen in preprost Melbourne Red BMW X5 M, ki ga je fotografiral Alex Stone.

Vir: Wheels Boutique

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code