Prav mogoče je, da je BMW X2 v tem trenutku najbolj polarizirajoč avtomobil BMW flote ...

Veliko navdušencev je mnenja, da gre za bavarskega heretika, medtem ko se ostalim zdi zanimiv ter zabaven. Kakorkoli, v resnici ne gre zanikati, da bo žel zavidljive prodajne uspehe ter da gre za nedvomno pomembno pridobitev BMW segmenta. Če sami temu ne verjamete, lahko vprašate vodjo Mercedes Benza, g. Dietra Zetscheja, ki je pred kratkim namignil na možnost konkurenta iz GLA razreda. No, pravzaprav bo šlo za nekakšno veliko mešanico izmed primerkov GLA razreda, pri čemer bo eno izmed teh vozil podobno BMW X2. Najverjetneje bo šlo za standardni primerek, čeprav mu je trenutni GLA že precej podoben.

BMW-X2-Design-Battle-2018-Russia- naslovna

“Želja je, da bi še naprej razvijali segment športnih terencev. Potrebujemo nekaj bolj SUV kot GLA”, je dejal Zetsche. Eden izmed teh avtomobilov bo prihajajoči GLB Class, ki bo pravzaprav mini G-Wagen. Vendar pa bo na voljo tudi bolj običajen križanec GLA razreda ter kupe različice.

“Novi BMW X2 je pravzaprav podoben trenutnemu GLA. Videli boste nov GLA; kot v drugih segmentih bomo tudi tu imeli dve interpretaciji. GLA bo šel bolj v smeri športnega križanca in to bo razširilo področje uporabe. Omogoča nam, da naredimo nekaj med razredom A ter razredom GLA”, še dodaja. No, v kolikor vam BMW X2 morda ni povšeči, je očitno, da je postavil nek trend in pritegnil pozornost konkurence.

Vedeli smo, da se bo to zgodilo zaradi vsaj dveh razlogov. Prvi je ta, da Nemci zelo radi kopirajo drug drugega, zato vsakič, ko ena znamka razkrije nov avtomobil v segmentu, ji drugi hitro sledijo. Drug razlog je dejstvo, ki priča o tam, da če ustvarite nekaj elegantnega in relativno praktičnega v malem premijskem segmentu križancev, se bo le-to noro prodajalo. Potrebuje le “odbit” videz, dostojne vozne lastnosti ter nekaj “kul” opreme. BMW X2 premore vse našteto, zato ni naključje, da bo Mercedes Benz kmalu predstavil njegovega konkurenta.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code