BMW spet zmaguje. Mesečna prodaja njihovih električnih vozil je prvič presegla mejo 10 tisočih avtomobilov,

BMW Group že celo leto navdušuje s prodajo električnih in hibridnih vozil. Že v prvih treh četrtinah leta so presegli prodajo celotnega lanskega leta, v septembru pa je številka prodanih električnih avtomobilov prvič presegla mejo 10 tisoč prodanih vozil v enem mesecu. Tako so med skupno devetimi elektrificiranimi modeli prodali kar 10.786 vozil BMW i, BMW iPerformance in MINI electric, kar predstavlja več kot 50 odstotno rast v primerjavi z lanskim septembrom. Tako znaša skupno število vseh prodanih električnih in hibridnih vozil v tem letu 68.687, kar predstavlja več kot 64 odstotno rast v primerjavi z istim obdobjem lani.

“Zelo smo veseli, da vidimo tako močan razvoj prodaje za naš nabor elektrificiranih vozil, ki enostavno nima konkurence in tako zagotavlja vodilno mesto na tem področju. BMW Group ima trenutno največji delež električnih in hibridnih vozil na trgu, v letošnjem letu pa smo samo v prvih devetih mesecih že prodali več vozil kot v celotnem prejšnjem letu. Torej smo še vedno v igri za dosego našega cilja, ki znaša prodati 100 tisoč vozil v tem letu. Za povečevanje prodaje je v veliki meri zaslužna čedalje večja dostopnost hibridne BMW serije 5, ki na nekaterih trgih predstavlja kar tretjino vseh prodanih BMW serije 5.” Je dejal Ian Robertson, član upravnega odbora za prodajo in znamko BMW.
September je bil ravno tako pozitiven za celotno prodajo BMW Group. Ne glede na zamenjavo precej pomembnega BMW X3, je septembrska prodaja vozil znašala kar 239.764 prodanih vozil, kar skupno število prodanih avtomobilov na letni ravni ponese na 1.822.234 vozil (+3,7%) . Obe številki sta rekordni, tako mesečna prodaja, kot tudi prodaja na letni ravni.

BMWBLOG-prodajni-rekordi (2)

Celo prodaja vozil znamke BMW, se je v prvih treh četrtinah leta dvignila za 3,9 odstotkov na skupno 1.537.497 vozil, kar lahko pripišemo čedalje večjemu  portfelju različnih modelov. Dobro rast ravno tako kaže tudi prodaja BMW X družine (+12,5%), ne glede na nedostopnost modela X3 zaradi prihoda nove generacije. Poleg ostalih dobro prodajanih modelov, je verjetno še največje presenečenje luksuzna serija 7, katerih je bilo letos prodanih že 47.880 (+14,7%). Skratka BMW še naprej kaže pozitiven trend prodajne krivulje, za katero upamo, da bo taka ostala tudi v prihodnje. Že čez en mesec pa upamo, da bomo pisali o novih rekordih.

Electric Now Tour 2017 - Slovenija - BMW Slovenija - Kristalna Palaca (54)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code