Konec meseca se nam obeta prvi popolnoma električni koncept znamke MINI, ki bo na ceste v produkcijski različici na ceste zapeljal leta 2019.

Konec tega meseca bo znamka MINI, ki seveda spada pod BMW koncern, predstavila svoje prvo popolnoma električno vozilo, poleg MINI E predelave, ki je bila predstavljena leta 2009. MINI E si je tehniko delil z BMW ActiveE modelom, ki je nekako predstavljal začetek modela BMW i3. Več kot 1,800 ljudi in organizacij se je prijavilo na pobudo sodelovanja pri razvoju MINI E modelov.

BMWBLOG-mini-e (2)

Prejšnji mesec je BMW koncern najavil prihod prvega popolnoma električnega modela znamke MINI, ki bo zasnovan na trivratni izvedenki, najbolj ikonskega modela znamke. Na ceste bo sicer zapeljal šele leta 2019, s tem bodo pa pri znamki MINI močno razširili ponudbo pogonskih sklopov, poleg obstoječih bencinskih in dizelskih motorjev in celo priključnega hibrida, bo tako ekskluzivno na voljo tudi popolnoma električni. Električni pogonski sklop bo delo BMW koncerna v e-mobility centru pri Dingolfing tovarni, preden ga bodo v MINI vozila vgradili v tovarni v Oxfordu, ki je obenem tudi največja MINI tovarna, kjer izdelujejo trivratne modele. Po besedah znamke, naj bi vozilo proizvajali vse do leta 2023.

BMWBLOG-mini-e (1)

Tehnologija v novem MINI-E bo inovacije črpala iz modela i3, kar ni nobeno presenečenje, saj le-ta že vrsto let sodelujeta z uporabo enakih platform.

Koncept bo občinstvu predstavljen naslednji mesec na frankfurtskem avto salonu, dva tedna po uradni predstavitvi na ”spletu”.

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code