Novi MINI Hatch, ki je novembra 2013 začetek svoje proizvodnje slavil v MINI obratu v mestu Oxford, bodo od poletja 2014 izdelovali tudi na Nizozemskem.

BMW Group danes med obiskom članov uprave BMW AG, Haralda Krügerja in Dr. Klausa Draegerja pri pogodbenemu proizvajalcu VDL Nedcar na Nizozemskem, potrjuje začetek proizvodnje.

MINI je edini avtomobilski proizvajalec, ki bo imel na Nizozemskem serijsko proizvodnjo vozil preko pogodbenega proizvajalca. BMW Group bo imel velik doprinos zaradi dobre lokacije podjetja VDL Nedcar v smislu logistike in bližine proizvodne mreže v Veliki Britaniji (proizvodni obrati Oxford, Swindon in Hams Hall). Istočasno bo BMW Group znatno utrdil svoj ugled na Nizozemskem, kar bo naredilo regijo integralen del MINI zgodbe o uspehu.

MINI proizvodnja - NL (1)

»Pogodbena proizvodnja za nas predstavlja ključno orodje za fleksibilnost, naše izkušnje iz preteklosti pa so bile glede tega izključno pozitivne. Delitev proizvodnje novega vozila MINI Hatch med Oxfordom v Veliki Britaniji in Bornom na Nizozemskem, bo dalo naši globalni proizvodni mreži dodaten manevrski prostor. Cenimo zanesljivo, odprto in zaupanja vredno kooperacijo z našim Nizozemskim partnerjem, podjetjem VDL Nedcar,« je med obiskom obrata v mestu Born povedal Dr. Klaus Draeger.

Kot še en pomemben korak v implementaciji globalne strategije rasti s prodajnim ciljem čez dva milijona vozil do leta 2016, BMW Group trenutno širi celotne produkcijske zmogljivosti. Vodja proizvodnje Harald Krüger je povedal: »MINI znamka beleži znatno rast. Zato potrebujemo dodatno, zunanjo proizvodno kapaciteto poleg že obstoječe proizvodne kapacitete MINI obrata v mestu Oxford, katerega srednjeročna proizvodna zmogljivost trenutno znaša okoli 260.000 enot letno. VDL Nedcar ima že veliko let izkušenj pri proizvajanju visoko-kvalitetnih vozil, tako da je podjetje za nas idealni partner. Istočasno pa je in bo tudi v bodoče proizvodna mreža v Veliki Britaniji ostala še naprej srce proizvodnje vozil MINI. Deljenje proizvodnje novega vozila MINI Hatch med mestom Oxford in mestom Born nam bo dalo tudi večjo fleksibilnost za naše ostale modele.«

Priprave za začetek proizvodnje novega MINI Hatch pri pogodbenemu proizvajalcu VDL Nedcar potekajo kot načrtovano. Delovna sila okoli 1.500 ljudi bo odgovorna za izdelavo novega vozila MINI za poletje 2014. Za letošnje leto se pričakuje, da bo številka izdelanih vozil MINI v podjetju VDL Nedcar v letošnjem letu dosegla petmestno število. Zahtevani standardi kvalitete veljajo za obrata v mestu Oxford in mestu Born. Za dosego teh standardov kvalitete je bilo osebje VDL Nedcar deležno poglobljenega usposabljanja o produkcijskih sistemih BMW Group v obratih Leipzig, Oxford in Regensburg.

V letu 2013 je bilo proizvedenih 303.177 vozil MINI. Obrat v mestu Oxford je proizvedel 175.986 vozil MINI Hatch, Convertible, Clubman, Clubvan, Roadster in Coupé. Dodatnih 125.599 vozil MINI Countryman in Paceman je bilo proizvedenih s strani pogodbenega proizvajalca MSF v Gradcu, v Avstriji. Od ponovne oživitve znamke v letu 2001, je bilo proizvedenih skoraj 2,8 milijona vozil MINI.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code