Dva M bojevnika, eno prizorišče. BMW M4 vs BMW M5. V posnetku ekipe EVO se Dan Prosser vsede za volan dveh verjetno najboljših avtomobilov M divizije in jih med sabo tudi primerja.

Ko se na dirkališču pojavita takšna športnika, stvari postanejo resne. Mineral Grey F82 M4 je agilen, relativno lahek Coupe, ki je odziven in primeren za dirkališča. Steze se drži dobro, njegovo zaviranje pa je v nasprotju z rivalom peresno lahko. Govorimo namreč o BMW F10 M5, ampak to ni le navaden M5. To je “30 Jahre Special Edition” ki pod pokrovom skriva več moči in je bolj dirkalno usmerjen. Verjetno boste rekli, da je tekmovanje zaradi vseh ovinkov nerealno, da M5 s svojo maso enostavno ne more slediti 1600 kilogramov težkemu malemu bratu.

Vendar M5 ni takoj za odpis. Frozen Dark Silver obarvan mogočnež je najmočnejše tovarniško proizvedeno vozilo, saj iz svojega 4,4-litrskega V8 iztisne 600 konjskih moči in 700 Nm navora. Čeprav M5 ni med najlažjimi, saj tehta 1870 kilogramov, do stotice vseeno pridrvi v podobnem času, kot njegova manjša brata, kar pomeni da je na omenjeni hitrosti v 3,9 sekunde, njegova najvišja hitrost pa znaša 305 km/h če uporablja M Driver’s paket. Kateri bo dirkališče obkrožil najhitreje si oglejte v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code